Prethodni članak
Sljedeći članak

Trgovišćanec prvak Mediterana

Karlo Hac je u polufinalnom meču dominantno pobijedio Cipranina Stamulisa Thomasa, dok je u finalu isto tako pobijedio Grka Kukos Kostasa


Ovog vikenda je u Ateni održano mediteransko wushu sanda prvenstvo. Na prvenstvenu je nastupilo 8 zemalja, uz domaćina Grčku nastupile su Cipar, Francuska, Italija, Bugarska, BiH, Libanon i Hrvatska.
Za Hrvatsku reprezentaciju nastupili su David i Antonio Kodrić iz Zagreba, Jan Lasić i Toni Čujić-Klenovar iz Pule, te naši zagorski borci Leon Beber i Karlo Hac. Hrvatsku reprezentaciju činili su još treneri Zilhad Mahmuljin iz Zagreba, Dean Putina iz Pule te Robert Špoljar iz Velikog Trgovišća i direktor reprezentacije Petar Turković iz Zagreba.

U seniorskom dijelu do 65kg Karlo Hac osvojio je zlatnu medalju, isto kao Toni Čujić-Klenovar do 70 kg, dok je Antonio Kodrić osvojio srebrnu medalju do 75 kg.

U juniorskom dijelu do 75 kg Jan Lasić osvojio je zlatnu medalju, Leon Beber osvojio je srebrnu medalju do 60 kg, a David Kodrić osvojio je brončanu medalju do 80 kg.

Leon Beber je ždrijebom ušao u finale i sa time nismo baš bili zadovoljni, a posebno smo bili oprezni s obzirom da ga je tamo čekao domaći natjecatelj Passidis Anatolios. Kako smo se bojali tako se i dogodilo, izgubili smo meč podijeljenom sudačkom odlukom uz ispriku protivničkog tabora da smo bili bolji. Protestu našeg direktora reprezentacije kod sudačkog stola pridružili su se Libanonci i Ciprani, iako se sudačka odluka ne može promijeniti, daljnje suđenje je bilo „poštenije“.

Karlo Hac nastupio je u skupini s grčkim i ciparskim natjecateljima.

U polufinalnom meču dominantno je pobijedio Cipranina Stamulisa Thomasa, dok je u finalu isto tako pobijedio Grka Kukos Kostasa te osvojio titulu prvaka mediterana do 65 kg.

Još članaka iz "Sport"

Facebook