Prethodni članak
Sljedeći članak

TONDACH - MAČE : Zagorski derbi bez golova i prigoda

11. kolo IV. NL-središte Zagreb, TONDACH – GAJ MAČE 0:0


Ne može se minorizirati voljni moment i borbenost igrača obiju momčadi, no zagorski derbi između Tondacha i Gaja, koji je završio bez golova, pružio je siromašan nogomet, gotovo bez pravih šansi. Prvotna ideja obje momčadi čini se bila je ne primiti pogodak, pa s te strane treneri obje momčadi mogu biti zadovoljni, no malo je to bilo prave igre, iako je dekor bio poticijan i zagorski derbi došlo je pogledati više od 500 gledatelja.

Za Tondach je bilo važno prekinuti neugodni niz od remija i poraza, a Gaj je tražio nastavak svoje nepobjedivosti, pa su obje momčadi na neki način ostvarile svoje ciljeve, no isto tako ostale su dužne gledateljima.

Ono malo prijetnji bilo je uglavnom iz prekida. Ponadali smo se da ćemo nakon lijepog slaloma Mlinarića bez završnice u 3. minuti gledati zanimljivu utakmicu, no prevarili smo se. Prvu prigodu su imali domaći u 23. minuti kada je Hendija nakon kornera Jakovića s lijeve strane dva puta za redom pucao u blok gostiju. Jedinu pravu akciju na utamici gosti su odigrali u 26. minuti kada je Iskrić pronašao Krebera, a ovaj zavrnuo na Vujicu čiji udarac skreće Jurica Čehulić. Dvije minute kasnije aktivni Kreber ubacuje s lijeve strane, a Ščuric puca glavom preko gola. U 38. minuti ponovno Kreber daje upotrebljiv centaršut za Ščurica, no Jurica Čehulić ponovno je na mjestu.

Siromašno i u nastavku

Jasno nam je zašto je u igru u nastavku ušao Vinčić, no pomalo nam je nejasno zašto je promijenjen najaktivniji na travnjaku, Filip Kreber. Ni ulazak Vinčića nije bitno promijenio igru gostiju. Bila je to obostrano još više rastrgano drugo poluvrijeme u kojem se ne možemo sjetiti da je neka momčad uspjela povezati više od dva točna pasa. Pokušaj trećeg pasa obično se pretvorio u reposjed. Tondach je u nastavku u potpunosti uspostavio ravnotežu, a imao je i dvije poluprilike, za razliku od gostiju, koji su tek u posljednjim minutama zapucali prema golu Šoštarića. Prvu prijetnju u nastavku za domaće imao je Čehulić iz slobodnjaka u kojem je pronašao Frtalja koji puca glavom, no slabo pa je ta lopta bila lak plijen za Škofa. Minutu kasnije Loren Jurina pronalazi Jakovića, no i njegov pokušaj brani Škof. I to je sve bilo vrijedno pažnje u ovom siromašnom derbiju, u kojem je bodovna važnost sputala igrače obje momčadi da pokažu što znaju i umiju.

Zadovoljniji može biti Tondach koji zaslužuje čestitke jer je otkinuo bod lideru i spustio ga na drugo mjesto, dok Gaj unatoč tome što je neporažen nakon jedanaest kola očito u zadnja dva-tri kola ima problem u organizaciji igri, no ova je momčad toliko kvalitetna da i nakon loše partije ne doživljava poraz.

Nakon 11 odigranih kola Tondach se nalazi na dobroj osmoj poziciji, dok je Gaj unatoč tome što je jedina neporažena momčad lige, nakon ovog remija tron prepustio Vrapču.

Drago Bartolić, trener Tondacha:

“Tvrda i teška utakmica bez pravih šansi. Mi smo dali sve od sebe i otkinuli smo bod lideru, koji je u 11 kola primio samo jedan gol  i odlično je vođen od trenera Tomaškovića. Nije tu bilo lijepih poteza, od kojih se ne živi, već se živi od golova kojih također nažalost nije bilo. Sve čestitke igračima jedne i druge momčadi na borbenosti. S obzirom na okolnosti iz posljednja dva kola, svaki pozitivan rezultat je za nas dobar rezultat.“.

Danijel Tomašković, trener Tondacha:

“Obostrano loša utakmica, bez pravih udaraca po golu. Više borbena, nego kvalitetna. Htjeli smo pokazati više, nametnuti se igrom, ali jednostavno nismo uspjeli“.

Još članaka iz "Sport"

Facebook