Prethodni članak
Sljedeći članak

Tesa Novak najbolja plivačica mitinga Žabac

U organizaciji Hrvatskog akademskog plivačkog kluba Mladost iz Zagreba, na 50 metarskom bazenu SC Mladost održan je plivački miting pod nazivom "Žabac 2017." , koji je okupio više do 300 plivača i plivačica kadetske i mlađe kadetske dobi iz Hrvatske i susjedne nam Bosne i Hercegovine


Ovaj miting ujedno je bio i peta postaj iz serijala HPS mini Grand prix Hrvatska. Prema propozicijama organizatora prva tri natjecatelja u svakoj disciplini i kategoriji nagrađeni su medaljama, a peharima najbolji u zbiru bodova iz dvije discipline. U konkurenciji su se naravno našli plivači i plivačice Olimpa, njih dvanaestero (osam plivača i četiri plivačice) pod stručnim vodstvom prof. Ivice Androića i mag. cin. Maje Martinić. Kući u Zabok vratili su se sa osam odličja od čega su tri bila zlatnog sjaja, a pet brončanog.


Tesa Novak ponovno je bila najbolja natjecateljica Olimpa, a ujedno je bila i najbolja ženska plivačica cijelog mitinga, osvojivši 25 bodova za mini Grand prix Hrvatske u kojem uvjerljivo vodi. Tesa je osvojila sva tri Olimpova zlata i to u disciplinama 100 i 800 slobodno, te 200 mješovito. Tri medalje brončanog sjaja osvojio je Patrik Erceg u kategoriji mlađih kadeta i to na 400 i 800 slobodno i 100 leptir. Do bronce su stigli još Mauro Šipek Glavač bio je u mlađim kadetima na 200 mješovito i Mia Hren je također u mlađim kadetkinjama na 400 slobodno. Od ostalih vrijednih rezultata treba izdvojiti peto mjesto Jane Pavalić u mlađim kadetkinjama na 400 slobodno.


Uz spomenute na mitingu su nastupili i Vanja Bartol, Petar Pavalić, Gašpar Futivić, Ivan Bogdanić, Noa Benčić, Andrija Anić i Viktor Ostriž koji su popravili svoja osobna vremena. Iduća postaja za Olimpovce je miting u Celju koji će se održati 1. travnja.

Još članaka iz "Sport"

Facebook