Prethodni članak
Sljedeći članak

Svjetski prvak Tim Gajser predvodi elitu na Vučaku

MŠD Zabok organizira utrku zajedničkog prvenstva Slovenije i Hrvatske u motokrosu


Nakon uspješno organizirane utrke Europskog prvenstva, MŠD Zabok organizira novi spektakl na legendarnoj stazi Vučak u Zaboku. Tako ćemo u nedjelju 21. kolovoza imati prilike gledati najbolje motokros vozače iz Slovenije i Hrvatske zajedničkoj utrci Prvenstva Slovenije i Hrvatske.

Pažnju najviše plijeni dolazak najboljeg svjetskog motokrosiste, Tima Gajsera, koji je prošle sezone pokorio konkurenciju u MX 2, a samo ga čudo može spriječiti da ove sezone ne postane prvak svijeta u elitnoj GP klasi. Tri utrke prije kraja Gajser ima čak 99 bodova ispred legendarnog Talijana Antonia Cairolia. Gajseru će ova utrka odlično poslužiti kao trening pred veliku nagradu Nizozemske koja će se održati 28. kolovoza i na kojoj će vjerujemo steći dovoljnu prednost za osvajanje naslova.

Uz Gajsera svoj je dolazak najavio i Klemen Gerčar, pa braća Irt, Jerner i Peter, te Aljoša Mornar. Sve su to vozači svjetske klase.

Hrvatske snage predvodit će Hrvoje Karas, a nadamo se da će nakon ozljede nastupiti i Matej Jaroš. S puno ambicija u utrke će krenuti i Matija Kelava. Zagorci najviše očekuju od europskog prvaka Nikole Hranića u klasi MX 85.

Generalni pokrovitelj motokros spektakla u Zaboku je Grad Zagreb, a veliki obol su dali i Krapinsko-zagorska županija, Grad Zabok i Športska zajednica KZŽ, Vodoprivreda Zagorje, Signal print, Meditex, Moto ŠIpek, Drakop d.o.o. dok je medijski pokrovitelj Zagorski list.

Cijena ulaznice za ovaj mega spektakl je zaista skromnih 30 kuna. Utrka počinje u 13 sati, a treninzi već od 10 sati. Na Vučaku će se ove nedjelje zaista imati što za vidjeti. Nema puno staza u Europi privilegiju da na njoj nastupi najbolji svjetski motokrosist.

Još članaka iz "Sport"

Facebook