Prethodni članak
Sljedeći članak

[SVAKA ČAST CURE] Sestre Herceg aktivno sudjelovale u osvajanju kupa i prvenstva za juniorke


Juniorke Agrama prvakinje su Kupa Hrvatske i Ekipnog prvenstva Hrvatske u atletici. Na prvu neinteresantna vijest za Hrvatsko zagorje, no lijepi obol u tom uspjehu zagrebačkog atletskog kluba dale su i dvije Zabočanke, sestre Paula i Karla Herceg.


Paula Herceg bila je odlična u troskoku, gdje je skočila 11.27 m, što je bio drugi po vrijednosti rezultat cijelog natjecanja. Bolje od nje bila je samo Splićanka Mia Treusrić, koja je skočila 11,35, samo osam centimetara više od Paule. Tim je rezultatom Paula Agramu donijela 821 bod za kup i 11 za prvenstvo. Nakon toga Paula je nastupila u štafeti 4x100 m, koja je na kraju zauzeo 11. mjesto. Drugi dan Puala je započela s odličnim nasutpom u skoku u dalj, gdje je skočila 5,01, što je bio 11. rezultat po vrijednosti i donio je Agramu dva boda u poretku za kup. Bez odmora, odmah nakon dalja, skakila je i u vis. Ni tu nije zakazala i skočila je 1,55 i donijela Agramu nova četiri boda za poredak u kupu. Paula je iz natjecanja u natjecanje sve bolja i redovno ruši svoje osobne rekorde.


Njena sestra Karla ima puno manje iskustva od nje, a nastupila je na 800 i na 1.500 metara i bila je vrlo solidna. Na 1.500 metara osvojila je 17. mjesto s rezultatom 5:52,91, dok je na 800 metara zauzela 20. mjesto s rezultatom 2:34,20.

Još članaka iz "Sport"

Facebook