Prethodni članak
Sljedeći članak

Stubica u nastavku stigla do sva tri boda u Poznanovcu


U tvrdoj i borbenoj i ne previše kvalitetnoj utakmici 16. kola I. ŽNL KZŽ Stubica je došla do važne pobjede u Poznanovcu protiv domaćeg Inkopa od 2:0. Stubičanci su bili bolja momčad i njihova pobjeda je zaslužena, iako su i domaći imali neke svoje prilike koje nisu iskoristili.

Stubica je bolje otvorila i već u 20 sekundi utakmice nenadano imala priliku preko Pešeca, no domaći vratar Mirt pravovremeno je intervenirao i spriječio pogodak. Domaći uzvraćaju u 3. minuti preko Svečnjaka koji je neprecizan glavom, nakon što ga je iz slobodnog udarca odlično pronašao Škrlec, koji je se i sam našao u prilici šest minuta kasnije, ali loše je pucao poslije dobro solo akcije.

U 22. minuti gosti su mogli povesti. Barlović je odlično ubacio s lijeve strane, a iskusni Rašić dobro je pucao od prve, ali još bolje je obranio Mirt. U 36. minuti na drugoj strani Brezak pokušava glavom, ali puca preko gola. Možda i najbolju priliku u prvom dijelu ima Pešec u 41. minuti, ali s tri metra udaljenosti puca mlako u domaćeg vratara Mirta. Do kraja poluvremena vidjeli smo pokušaj Gajskog i Brezaka na drugoj strani, no mreže su ostale netaknute.

Nastavak udarcem Marka Mutaka otvaraju domaći, no Spudić uz manje napore brani. Uzvraća dvije minute kasnije Gajski, ali Mirt je ponovno budan. U 65. minuti nakon kornera Škrleca s lijeve strane glavom puca Svečnjak, no obrana Stubice odbija u korner nakon kojeg puca Škrlec iz dobre pozicije, ali neprecizno. I onda u 69. minuti Pešec je otvorio Gajskog na lijevoj strani, ovaj je dobro ubacio, a Topolovec je nes(p)retno ugurao loptu u svoju mrežu za 0:1.

Domaći pokušavaju pritisnuti, dobre prilike imaju Brezak u 79. i Čehulić u 81., ali zamalo su neprecizni. Rješenje utakmice dolazi u 86. minuti. Pešec se odlično ubacio ispred Topolovca koja ga ruši i Meglić opravdano dosuđuje kazneni udarac. Sigurni realizator za konačnih 0:2 je Pešec.

Do kraja utakmice za Stubicu je prijetio Muniz u 88. na jednoj, i u trećoj minuti sudačke nadoknade Brezak na drugoj strani, no vratari su dobrim obranama spriječili promjenu rezultata.

INKOP – STUBICA 0:2 (0:0)

POZNANOVEC: igralište Inkopa, GLEDATELJA: 100, SUCI: Meglić, Grabušić i Sumpor.

STRIJELCI: 0:1 Topolovec 69' (ag), 0:2 Pešec 86' (11m).

INKOP: Mirt, Svečnjak (71' Jakuš), Brezak, K. Mutak (57' Čehulić), Lešković, Škrlec, Novak, M. Mutak (63' Kuljak), Topolovec, Šoštar. TRENER: Ivan Pozaić

STUBICA: Spudić, Barlović, Pešec (89' Garašić), Čekolj, Rašić (71' Silva), Gajski, Švaljek, Đurinec, Markuš (86' Kucljak), Muniz, Korman. TRENER: Zlatko Koletić

IZJAVE TRENERA:

Ivan Pozaić, Inkop:“Prisustvovali smo jednoj tvrdoj prvenstvenoj utakmici dva ravnopravna protivnika. Prvi gol bio je autogol, neke šanse koje smo stvorili nismo realizirali, da bi na kraju kazneni udarac riješio utakmicu. Sve u svemu mislim da je Stubica za nijansu bila bolja od nas u ovoj utakmici“.

Zlatko Koletić, Stubica:“Obostrano utakmica nije baš za neko pamćenje. Mislim da smo mi bili malo bolji, upravo za ta dva gola. Ušli smo dobro u utakmicu, ali nismo zabili ono što smo trebali. Na kraju imali smo malo više sreće i pobijedili smo“.

Još članaka iz "Sport"

Facebook