Prethodni članak
Sljedeći članak

Stubica svoje promašila, Oštrc zabio

1. ŽNL 9. kolo: Oštrc – Stubica 2:0


Oštrc je u 9. kolu 1. zagorske lige dočekao Stubicu, što je na neki način bio i jedan od derbija kola, jer je Oštrc u utakmicu ušao sa 6. mjesta (12 bodova), a Stubica sa 2. mjesta (18 bodova). Utakmice ove dvije ekipe uvijek su zanimljive, pa se takva očekivala i ovaj puta.

Stubica bliže vodstvu, ali na odmor bez golova

Nakon 10 minuta ispitivanja snage, u 11. minuti Matija Drempetić je dugo čuvao loptu, dao desno za Marija Landripeta, koji nabacuje pred gol, no nitko ne reagira pa lopta prolazi dalje. U 15. minuti opet Drempetić i Landripet kreiraju opasnost na desnoj strani, ovaj puta nakon ubačaja Danijel Glavač puca ali u blok. Domaćini prijeti prvi puta u 17. minuti, kada je Mihael Škrlec nabacuje sa 40 metara okomito, a Danijel Mijatović puca preko gola. U 20. minuti Mario Beljak pokušava iznenaditi udarcem sa 35 metara iskosa iz prve, ali od bloka lopta odlazi u korner. U 22. minuti ponovno Drempetić i Landripet kombiniraju na desnoj strani, lopta dolazi do Tatsuye Hayashia koji lijepo vara čuvara, ali puca u Nikolu Kveštaka sa svega 5-6 metara. U 23. minuti Drempetić nalazi R. Glavača na lijevoj strani, ovaj se spušta i puca pored golmana, ali i gola. U 25. minuti R. Glavač prima loptu na 12 metara od gola, vara igrača i špicom pokušava ali preko gola.

U 28. minuti za domaćine nabacuje Marko Dumbović, Mijatović puca glavom, od bloka u korner. Nakon toga kornera uslijedio je još jedan, nakon kojega opet puca Mijatović i to malo pored gola. U 36. minuti Stubica gubi jednu loptu u opasnoj zoni, Beljak u vuče paralelno uz crtu 16 metara i daje Dumboviću na 17 metara, koji puca preko gola. U 40. minuti Kveštak spašava Oštrc. Nakon nabacivanja i gužve, lopta dolazi do Hayashia, koji puca sa 5 metra jako ali Kveštak sjajno brani, pa i drugi pokušaj Japanca iz odbijanca. U 42. minuti Igor Vidović Popek daje odlično za Gorana Mutaka na desnoj strani, ovaj nabacuje, a Škrlec puca glavom slabo pored gola. I konačno za kraj prvog dijela Drempetić u 45. minuti puca iz slobodnog udarca sa 25 metara, no Kveštak brani.

U nastavku Oštrc zasluženo do pobjede

Nastavak počinje sjajno za Oštrc. U 47. minuti nakon dobre akcije Matija Kesak se probija po desnoj strani, nabacuje, a na pravom mjestu je Beljak, koji iz prve zakucava za 1:0. U 51. minuti nova opasnost pred golom Stubice, puno odbijanja nakon ubačene lopte i na kraju sa 2 metara netko gura loptu u mrežu, ali iz zaleđa. No, u 53. minuti 2:0. Slobodan udarac izveo je Dumbović, lopta je zastala u bloku,nali na nju dolazi Škrlec i pogađa fantastično sa 20-tak metara za 2:0. Stubica pokušava u 57. i 63. minuti, ali nisu to više tako izgledne prilike.

Najprije Hayashi a nakon toga i Valentino Vlahović pucaju sa 20-tak metara, ali Kveštak samo potvrđuje vrlo dobar dan. U 68. minuti Hayashi tri sa Mijatovićem, ali iskusni stoper domaćina odnosi loptu prvi. U 80. minuti kontru Oštrca vuče Kesak, i to po desnoj strani, no Dario Matuša ga prati i uspijeva izbiti u korner. Kesak ubacuje iz kornera, a Leon Voloder uz malo problema ipak hvata loptu. Stubica nije u nastavku pronašla igru iz prvog dijela, a Oštrc je i u završnici zaprijetio. Mutak je u 86. puca iz solidne pozicije s lijeve strane, ali preko gola. Stubica u 89. minuti pokušava iz kornera. ali nabacivanje Drempetića bilo je bezopasno. Tako je Stubica porazom malo izgubila korak za Stražom, koja je slavila u Mariji Bistrici.

Ivica Jurinec, trener NK Oštrc:

''Loše smo ušli u utakmicu, nismo bili agresivni, protivnik je prvo poluvrijeme bio bolji, napravili su nekoliko šansi, nisu iskoristili. U nastavak smo ušli puno agresivnije i bolje u utakmicu, zabili smo dva brza gola i polako i sigurno priveli utakmicu kraju.''

Zvjezdan Brlek, trener NK Stubica:

''Šteta. U principu smo u prvom poluvremenu realno trebali voditi 3-4 razlike, a u drugom kao da nismo ni došli. Nažalost vratilo se sve ono kak se veli u nogometu: što ne zabiješ to dobiješ. Iz dva udarca na gol dva zaslužena gola i moram čestitati domaćinu, jer su zasluženo dobili utakmicu.''

Još članaka iz "Sport"

Facebook