Prethodni članak
Sljedeći članak

Stolnoteniski klub Zaboka započinje prvoligaška iskušenja

Muškarci gostuju kod Samobora, žene dočekuju Svetu Nedelju

  • Mislav Posavec i Sunčica Martinec

    Mislav Posavec i Sunčica Martinec


Gostovanjem kod Samobora stolnotenisači Zaboka će otvoriti natjecanje u I. HSL-zapad.

- Muška ekipa sastojat će se od mladih igrača željnih dokazivanja. Većina je potekla u našem klubu, izuzev Zagrepčanina Jakova Tice, juniorskog reperezentativca Hrvatske. Jakov je sa mnom prošao već dva juniorska europska prvenstva, od kojih i zadnje u rumunjskom Cluju gdje smo se i dotakli ideje da zaigra za Zabok. Jakov je student ekonomije i uz fakultativne obaveze radi i kao trener mlađih uzrasta u STK Remete. S obzirom na njegove obaveze neće igrati sve utakmice već samo neke koje smo ranije precizirali. To odgovara i njemu i nama s obzirom da smo mi klub koji njeguje tradiciju da kroz hrvatske lige stasaju igrači potekli u našoj stolnoteniskoj školi – govori nam trener Zaboka, Luka Vrančić.

Osim Tice za status prvotimca izborili su se Domagoj Kramarić i Mislav Posavec. Domagoj je trenutno u procesu mijenjanja gume na bh-u što bi značilo da je trenutno prilično oslabljen u igri za poen jer mijenja kompletan koncept igre. Njegove najbolje izvedbe očekuju se u drugom dijelu sezone. Mislav se dosad nametnuo svojom kvalitetom i rezultatom na turnirima za mlađe uzraste, te je zasad on taj koji u generaciji za malo još uvijek odskače. Temeljem toga on je taj koji je zaradio mjesto u prvoj ekipi. Ostali će se brusiti kroz 2. HL i oni najuspješniji dobit će svoju šansu tokom sezone. Neki od njih su David Iveković, Hrvoje Martinec, Rožić Roko, Tin Grabrovečki i drugi.

Ponovno oformljena ženska ekipa

U isto vrijeme će se stolnotenisačice Zaboka boriti protiv Sv. Nedelje-Novaki za svoju prvu prvoligašku pobjedu. Ženska ekipa ponovno je reaktivirana nakon nekoliko godina.

- Za žensku ekipu u 1.HL nastupit će Sunčica Martinec kao nositeljica kvalitete, a u tome će joj pomoći Daria Arapović iz Zagreba. Sunčica će ovogodišnju sezonu iskoristiti kao dio priprema za europsko veteransko prvenstvo u Budimpešti koje se igra u srpnju 2019. Ema Fučkar će pokušati pokupiti što više iskustva ove godine u 1.HL, a ima i od koga. Njeno vrijeme tek dolazi. Od obje ekipe očekujemo opstanak i to negdje oko sredine tablice. U prvom planu je razvoj naših mladih igrača u buduće nositelje kvalitete STK Zabok – otkriva nam Luka Vrančić.

Još članaka iz "Sport"

Facebook