Prethodni članak
Sljedeći članak

STARTA IV. NL-SREDIŠTE ZAGREB : Zagorski derbi na početku

Liga je, čini se, jača nego prošle sezone


Utakmicama I. kola u subotu započinje IV. NL-središte Zagreb u kojoj igraju i tri zagorska kluba, Gaj Mače, Mladost (Z) i Tondach. Liga je, čini se, jača nego prošle sezone. Iz III. HNL-zapad ispali su Segesta i Vrapče, a Samobor je preko Savskog Marofa stigao do ostanka u ligi. Iz županijskih liga uz naš Tondach probili su se Odra i bivši drugoligaš Moslavina. Mnogi tipuju na Vrapče i Zelinu, no u sam vrh spada i Gaj Mače, koji je igrački jači nego prošle sezone. U gornji dom svakako spada i zabočka Mladost, a nadamo se bedekovčanski Tondach.

Mladost protiv Gaja na nedjeljnoj matineji

Ždrijeb je htio da se već prvo kolo u zagorskom derbiju sastanu Mladost (Z) i Gaj na nedjeljnoj matineji u 10 sati u Zaboku. U protekle dvije sezone Gaj je pod vodstvom Deaka dobio sve zagorske derbije. Deaka je zamijenio Danijel Tomašković, a Gaj je još jači nego prošle sezone, pa nas sigurno čeka uzbudljivi derbi.

- Od Gaja smo izgubili u prvoj pripremnoj utakmici, a onda smo uz pomoć Đine Sinkovića iz Đidare (koji se uključio u kondicijske pripreme) dignuli gard i sve bolje izgledali iz utakmice u utakmicu. Posljednje pobjede protiv Lučkog i Zeline uljevaju nam samopouzdanje. Očekuje nas teška utakmica, ali mislim da smo na našem travnjaku mi bliži pobjedi. Mislim da će ova sezona biti zanimljivija nego prošla, a naš cilj je pokušati popeti se stepenicu više  - riječi su trenera Mladosti, Dražena Kovjanića.

Tomašković je na klupi Gaja debitirao u šesti protiv Oroslavja, što je ujedno bila i „generalka“ Gaja.

- Prije svega bi htio čestitati igračima, bivešem treneru i upravi na fantastičnoj prošloj sezoni. Mladost je u fantastičnoj formi, što govore odlični rezultati u pripremnim utakmicama, ali mi ćemo dati sve da ju iznenadimo. Mislim da je liga jača u odnosu na prošlu sezonu , a od svoje momčadi očekujem plasman u gornji dio tablice – riječi su novog stratega Gaja, Danijela Tomaškovića.

Tondach starta kod Karlovca

U prvom kolu novi-stari četvrto ligaš, Tondach,  gostuje kod uvijek nezgodnog Karlovca. Bedekovčanci će na startu biti lišeni usluga svog trenera, Drage Bartolića.

- Nažalost u prvom kolu neću moći biti na klupi jer sam razrednik, a moj razred putuje na maturalno putovanje. Zamijenit će me predsjednik Ivica Pavlek. Dobro smo odradili pripreme i mislim da u Karlovcu možemo izvući pozitivan rezultat. Što se tiče naših očekivanja cilj je da mirno i bez stresa „plovimo“ ligom i da što prije osiguramo ostanak.

Još članaka iz "Sport"

Facebook