Prethodni članak
Sljedeći članak

Štafetnom utrkom završio FIS Rollerski World Championship

Nakon šest dana događanja u Oroslavju, Bistri i Stubičkim Toplicama, završilo je FIS Rollerski svjetsko prvenstvo. Poslj


Nakon šest dana događanja u Oroslavju, Bistri i Stubičkim Toplicama, završilo je FIS Rollerski svjetsko prvenstvo. Posljednja utrka na rasporedu bila je utrka štafeta.


Prve su na stazu izašle seniorke i juniorke. Kako po pravilima FIS-a treba biti osam reprezentacija na utrci da bi se dodijelio naslov svjetskog prvaka, ova je utrka bodovana samo za Svjetski kup.

Utrka seniorki sa šest štafeta završila je sa svega desetinkom razlike između pobjednica Šveđanki (Seppas, Hansson, Magnusson) i drugih Ruskinja (Zernova, Yambayeva, Firsova).

Treće mjesto osvojila je reprezentacija Hrvatske u sastavu Lorena Malec, Zvjezdana Veljković i Andrijana Stipaničić. Iza naših su ostale Italija, Ukrajina i Bosna i Hercegovina.

Kod juniorki na startu su bile četiri štafete. Prvo mjesto uvjerljivo je osvojila Rusija (Abramova, Zimakova, Kurochkina) ispred Njemačke (Wolf, Monreal, Köckritz). I među juniorkama Hrvatice su osvojile treće mjesto u sastavu Maja Vuk, Marina Kovačec i Nina Broznić.

Slijedeći su na stazu krenuli juniori. Prve tri reprezentacije zajedno su ušle u cilj, a razlika je na kraju bila minimalna. Prvo mjesto i naslov svjetskih prvaka pripao je Norvežanima (Eek, Moe, Andresen) sa svega 19 desetinki prednosti pred Italijom (F. Pizzuto, Miceli, G. Pizuto) i 48 desetinki ispred Njemačke (Claudi, Kaiser, Assan).

Hrvatska reprezentacija u sastavu Vlado Babić, Dominik Kordiš i Filip Kontak osvojila je četvrto mjesto, pobijedivši tako Tursku, Rusiju, Latviju i Bosnu i Hercegovinu.

I na kraju smo vidjeli najuzbudljiviju utrku dana među seniorskim štafetama. Prvih šest štafeta na kraju je dijelila tek sekunda i četiri desetinke. Sa svega šest stotinki prednosti Rusija (Anisimov, Fedulov, Glushkov) je uzela zlato i naslov svjetskih prvaka ispred Ukrajine (Gumenyak, Leybyuk, Martsyv). Treći Talijani (Pession, Paredi, Di Gregorio) na kraju su imali zaostatak od 88 desetinki.

Hrvatska štafeta u sastavu Alen Kufner, Darko Škreblin i Pavle Kruljac osvojila je posljednje deveto mjesto.

Time smo došli do kraja FIS Rollerski svjetskog prvenstva. Malom svečanošću Svjetsko prvenstvo je zatvoreno, a članovi 17 reprezentacija koji su bili gosti Oroslavja, Hrvatskog zagorja i Hrvatske krenuli su svojim kućama i na nova natjecanja.

Organizatori zahvaljuju svima na suradnji, sponzorima, medijima i osobito maloj vojsci od stotinjak volontera koji su pomogli u organizaciji natjecanja.

Još članaka iz "Sport"

Facebook