Prethodni članak
Sljedeći članak

Srele Martinić i Boris Gregorina oborili državne rekorde

Đurđevac je bio domaćin 7. Prvenstva Hrvatske u powerliftignu i bench pressu


U organizaciji Hrvatskog powerlifting saveza Đurđevac je bio domaćin 7. PH u powerliftingu i bench pressu koje je okupilo 138 natjecatelja i natjecateljica iz 21 hrvatskog kluba. Državno prvenstvo ujedno je i završetak sezone.

Oroslavski Srele brutal team na državnoj je smotri participirao sa četiri bench pressera i jednim powerlifterom, Miljenkom Pečekom. On se u svojoj kategoriji open do 74 kilograma okitio državnim naslovom s totalom od 475 kg (čučanj 170 kg, mrtvo dizanje 190 kg i bench press 115 kg).
Nakon powerliftera na red je došao bench press. U kategoriji do 63 kg, Ružica Martinić postala je prvakinja Hrvatske podignuvši 70 kg, unatoč tome što je nastupala pod virozom. U konkurenciji master 2 do 90 kg Boris Gregorina podigao je 156 kg, te je tako za jedan kilogram srušio pet godina stari državni rekord, a priskrbio si je i državni naslov.

Do novog državnog rekorda došao je i legendarni Srećko Srele Martinić i to u konkurenciji master 1 u kategoriji +122 kg. Srele je za dva kilograma popravio svoj stari državni rekord i on sada iznosi 198 kg. To je ujedno bio i drugi rezultat cijelog natjecanje u bench pressu, u svim kategorijama.
Uz četiri zlata Srele brutal team vraća se kući i s jednim srebrom, a osvojila ga je Jelena Turjak-Jurina koji je u kategoriji do 72 kg open podignula 52,5 kg.

Sreletovi „brutalci“ najboji u Hrvatskoj

S ukupno četiri zlata i jednim srebrom Srele brutal team je petu godinu za redom najjači bench press klub u „Lijepoj našoj“.

- Hvala svina koji prate i podržavaju moj rad , rad mog kluba i ovih divnih natjecatelja. Pun sam dojmova i u dobroj vjeru ne želim nikog poniziti no zaista ovih pet godina od kad postoji bench press liga od 21 kluba iz metropola kao što je Zagreb , Šibenik , Vukovar , Virovitica , Zadar, jedno malo mjesto Oroslavje dominira među tim veličinana , a idemo i u 2019. godinu „na najjače“. Nadam se da ću završit i trenersku školu, a onda nam je nebo granica. Tada ću se više posvetiti radu sa mladim powerlifterima , a ne samo gurati moju omiljenu disciplinu . Ovom prilikom želim svima Blagoslovljen i čestit Božić- riječi su Srećka Sreleta Martinića .

Još članaka iz "Sport"

Facebook