Prethodni članak
Sljedeći članak

Martin Oborovečki viceprvak svijeta u kadetskoj konkurenciji, Sanja Komar četvrta

U sjajnom uspjehu hrvatske reprezentacije ponovo veliki uspjeh zagorskih predstavnika


Proteklog vikenda nakon Frankfurt kupa u utorak, u kojem je Martin Oborovečki osvojio drugo mjesto, u četvrtak na 17. svjetskom prvenstvu u samostrelu field u ekipnom dijelu natjecanja , kadeti u sastavu Luka Štrbenac, Martin Oborovečki i Stjepan Borak osvojili su drugo mjesto , (zanimljivo je napomenuti da su svojim sjajnim nastupom bili bolji od svih zemalja u juniorskoj konkurenciji pa tako i od junioske ekipe Hrvatske koja je osvojila naslov prvaka svijeta.

Drugog dana natjecanja SP u petak, Hrvatska je na prvoj poziciji u konkurenciji kadeta imala Martina Oborovečkog, člana SD "Veliko Trgovišće"  koji je imao samo jedan krug prednosti ispred Lolite Kochetove iz Rusije te velikih 8 krugova ispred Violette Samotaeve, također iz Rusije. Debitant u reprezentaciji, ali i jedan od ponajboljih juniora Hrvatske u gađanju zračnom puškom, hrabro je ušao u finalni ogled ,u subotu, protiv rezultatski najbliže i puno iskusnije protivnice. Dodatnih 10 hitaca donijelo je Martinu veliki uspjeh sa osvajanjem srebrne pojedinačne medalje i naslova viceprvaka svijeta. U finalu je pogodio 90 krugova. Treba napomenuti da mu je rezultat iz kvalifikacija donio i prestižnu titulu "Međunarodni majstor strijelac" što je i najviše streljačko zvanje u Hrvatskoj. 
Zabočanka Sanja Komar na ovom natjecanju u vrlo jakoj konkurenciji žena, izvrsnim rezultatom kroz sva tri dana SP osvojila je 4. mjesto.

Hrvatska reprezentacija se nakratko zaustavila na domijenku u Velikom Trgovišću gdje im je organiziran doček na kojem su uz predsjednika društva Rudolfa Kontreca ml. ,svih članova izvršnog odbora i strijelaca dočekali predsjednik općinskog vijeća g. Mladen Horvatin, donačelnica Štefica Kukolja, svi predstavnici udruga Veliko Trgovišće i gosti; predsjednik ŠZKZŽ Stjepan Fotivec, glavni tajnik Hrvatskog streljačkog saveza Dragutin Vrbek, tajnica predsjednika HOO g Zlatka Mateše, Biserka Vrbek, koji su lijepim rijećima i čestitkama svim osvajačima medalja a posebno Martinu Oborovečkom kao debitantu na jednom svjetskom prvenstvu na postignutom sjajnom uspjehu.

Još članaka iz "Sport"

Facebook