Prethodni članak
Sljedeći članak

Špansko iščupalo sva tri boda

4. NL – središte skupina A: 16. kolo: Rudar DZ – Špansko 0:1


U 16. kolu 4. NL središte Skupina A Rudar je u Dubravi Zabočkoj dočekao Špansko. Rudar je u proljeće ušao sa 11. mjesta i u borbi za opstanak, a Špansko je na mirnom i sigurnom petom mjesto. Kako je ovo bilo prvo proljetno kolo, bilo je zanimljivo vidjeti u kakvom su stanju momčadi dočekale nastavak prvenstva i može li Rudar do startnih važnih bodova.

Na odmor bez golova

Nakon početnog ispitivanja snaga prvi pokušaj imali su gosti. U osmoj minuti korner je izveo Karlo Althaller, a na drugoj stativi glavom je pucao Marko Sekulić ali pored gola. Na drugoj strani u devetoj minuti, nakon kombinacije sa Nikolom Mutakom pucao je sa desetak metara Marko Papak ali Gašparić brani. U 15. minuti odlična lopta na lijevu stranu za Juraja Tumpića, koji je ostao sam pred Matijom Pavlom Gašparićem, ali se spetljao i loše pucao, pored gola.

Korner za goste u 17. minuti donio je reprizu prve prilike. Althaller na drugu za Sekulića, koji je ostavljen sam na tri metra, ali ga lopta iznenađuje i od njega se odbija u polje, nakon čega domaćini izbijaju. Nova vrlo dobra situacija za domaćine stigla je u 27. minuti. Tumpić je sam osvojio jednu loptu na 40 metara, da za Mutaka, koji podvaljuje opet za Tumpića, no opet je izostala kvalitetna reakcija u vrlo dobroj situaciji, pa je udarac otišao pored gola.

U 35. minuti sjajan prodor Mutaka po desnoj strani. Krenuo je iz svoje polovice, ostavio za sobom tri protivnička igrača, spustio se prema sredini i dobro pucao, no od nekoga iz obrane samo u korner. U zadnjih deset minuta bez prilika, pa se na odmor odlazi bez golova i sa ne nekim posebnim dojmom.

Jedan gol za tri boda

Nastavak je počeo spornom situacijom u 49. minuti. Mutak je zadržao loptu na 30 metra, krenuo u prodor, prošao dvojicu, pa podvalio za Tumpića, kojeg u sjajnoj situaciji prekida suđenje zaleđa. Vrlo dvojbeno, no žalbe domaćina ostaju uzaludne. S druge pak strane prva prilika za goste u nastavku rezultira vodstvom. Lovro Juroš je u 55. minuti odlično nabacio s desne strane, pogodio je točno u glavu Pavla Manzina, kojem nije bilo teško da sa par metara pogodi za 0:1.

U 58. minutu Tumpić pokušava iznenaditi Gašparića iz slobodnog udarca, iskosa sa lijeve strane ali puca pored gola. A u 60. minuti Mutak daje dubinsku loptu za Karla Tisanića. Gosti traže zaleđe, no zastavica ostaje dolje, a u nastavku dolazi do pada Tisanića pa domaćini traže kazneni udarac, no sudac Firm samo odmahuje. Ako je u toj situaciji još bilo dvojbe, u 62. minuti, sasvim vidljivo dolazi do ogromne greške Firma. Mutak se probio s lijeve strane u srcu kaznenog prostora, čak dva igrača uletjela su u njega i sve je izgledalo prilično evidentno i čisto. No, Firm je opet samo odmahnuo na očaj domaćina.  

U 67. minuti Sandro Vincelj uzima jednu loptu na 35 metara i puca sa 25, odlično pod prečku, ali Gašparić još bolje brani. Nakon kornera, s desne strane iskosa puca Michael Njoh, ali pored gola. Gosti prijete u 70. minuti nakon ubačaja s desne strane, Luka Kukrika puca glavom sa 7-8 metara pored gola. U 83. minuti Ante Sabljić nakon napravljenog evidentnog prekršaja, nesuđenog, kreće u kontru, odigrava desno za Antonija Đurića, no on se spetljao i kontra je propala. U sučevoj nadoknadi domaćini pokušavaju izjednačiti, no nakon gužve, Vincelj puca u blok. Na kraju ostaje 0:1, iako Rudar DZ ni po čemu nije bio slabiji, ali sva tri boda odlaze za Špansko.

Izjave: Tomica Vincelj, trener NK Rudar DZ: ''Čvrsta borbena utakmica. Mislim da smo bili u egalu, ali je razlika u tome što je Špansko jednu svoju šansu iskoristilo, a mi ni jednu nismo. Čestitam gostima na pobjedi.''

Dražen Bobinec, trener NK Špansko: ''Od prve minut dosta čvrsta utakmica. Znali smo da dolazimo kod jedna od čvršćih domaćih ekipa. Okušali smo igrati, međutim nismo uspjeli nametnuti svoj nekakav ritam. Možda smo prvih 15-tak minuta bili malo bolji. U nastavku domaćin je bolje ušao u utakmicu, imao dvije tri prilike, a mi mso iz ubačaja zabili. Sretni smo rezultatom, igrom ne.''

4. NL – središte skupina A, 16. kolo

RUDAR DZ – ŠPANSKO 0:1

SUCI:  Firm, Jelić, Vrbanec; GLEDATELJA: 100

STRIJELCI: 0:1 Manzin 55'

RUDAR DZ: Gelo, Ilakovac, Papak (54' Cho), Čopec, Njoh, Mutak, Vincelj, Tumpić (77' Benković), Martinić (63' Rebernjak), Poslek, Tisanić; trener: Tomica Vincelj

ŠPANSKO: Gašparić, Juroš, Letnar (81' Đurić), Ivanuš (46' Kukrika), Jelavić, Lojber, Mršić (46' Sabljić), Althaller (86' Drenški), Sekulić, Ivezić, Manzin; trener: Dražen Bobinec

Još članaka iz "Sport"

Facebook