Prethodni članak
Sljedeći članak

ŠOK U SPLITU! Rijeka na prepunom Poljudu preokretom šokirala Hajduk


Odigran je veliki jadranski derbi. U  20. kolu SuperSport HNL-a, Hajduk je na prepunom Poljudu dočekao Rijeku. Utakmica je dodatno dobila na značaju, nakon što je Dinamo poražen u zaostaloj utakmici od Lokomotive, pa je prije ove utakmice Hajduk vodio sa 41 bodom, Rijeka je imala 38, a Dinamo 37.

Hajduk je poveo u 15. minuti. Sigur je poslao centaršut na drugu stranu šesnaesterca. Tamo je Kleinheisler, koji zavrće u sredinu, a Marko Livaja uz pomoć leđa Rokasa Pukštasa glavom pogađa za vodstvo. Gol je ipak pripisan Rokasu Pukštasu.

No u nastavku veliki preokret. Fantastičan gol u 55. minuti zabio je Jorge Obregon! Smolčić je ubacio iz auta, a Obregon, koji je ušao na poluvremenu, je sa Šarlijom na leđima čudesno nekim poluškaricama zakucao loptu u gol za 1:1. Spektakularan gol, možda i najbolji ove sezone.

Rijeka je zabila i nakon prekida u 62. minuti, kada se najbolje pred golom domaćina snašao Bruno Goda. No, javio se VAR i zbog granja rukom Gode gol je poništen.

No, u 75. minuti ni VAR nije mogao spasiti Hajduk. Šarlija je očajno reagirao i odbio loptu samo do Lindona Selahija koji strašnim udarcem iskosa s desne strane pogađa suprotni kut.

Da stvar bude gora po Hajduk, u sučevoj se nadoknadi ozlijedio Marko Livaja, koji je izvrnuo gležanja, a kako Hajduk više nije imao pravo na zamjene, do kraja nadokande, a koja je bila ogromna, preko 11 minuta, odigrao je sa 10 igrača.

Tako je Rijeka izbila na čelo ljestvice, sa 41 bodom, koliko ima i Hajduk, a Dinamo sa utakmicom manje zaostaje četiri boda.

Još članaka iz "Sport"

Facebook