Prethodni članak
Sljedeći članak

ŠOK U NOGOMETNIM KRUGOVIMA: U 35. godini preminuo igrač s više od 130 nastupa u HNL-u


Umro je Ivan Čeliković (34). Čeliković je radio u Nogometnoj akademiji Konavle, a u igračkoj karijeri igrao je za Konavljanin, Dugopolje, Solin, Inter iz Zaprešića, Shkendiju, Lokomotivu i Jarun. U HNL-u je sakupio 134 nastupa, najviše kao igrač Intera, piše Index.

Klub se oprostio od njega

NK Konavljanin je na društvenim mrežama podijelio tužnu vijest koju prenosimo u cijelosti:

"Jutros nas je iznenada napustio naš dragi Ivan Čeliković. Uvijek drag i veseo, dobri duh kluba i mjesta, na terenu i izvan njega, veliki prijatelj. Teško je zamisliti da te više nema. U ovom trenutku teško je naći prave riječi, bol i tuga su veliki.

Iskrena sućut najbližima. Posljednji ispraćaj Ivana bit će u srijedu u 15 sati na groblju Sv. Nedjelje u Čilipima.“

Najpoznatiji po nastupima za Inter

Čeliković je rođen 10. travnja 1989. godine u Novoj Gradišci. Bio je otac dvoje djece. Prošle se godine vratio u Konavljanin nakon deset godina, posljednji puta je za taj klub igrao kada je sastav iz Čilipa igrao u prvom desetljeću ovog stoljeća u osmini finala Kupa Hrvatske.

Nakon toga je iz trećeligaša Konavljanina prešao u zaprešićki Inter čiji je dres nosio tri i pol sezone. Uslijedila je inozemna avantura u Makedoniji, proveo je godinu dana u Shkendiji iz Tetova pa se vratio u Zaprešić gdje je igrao do 2020. kad je prešao u Lokomotivu.

U Konavljanin se vratio 2. listopada 2022. godine protiv Croatije iz Gabrila u 6:0 pobjedi na Šupjaci. Zadnju utakmicu je odigrao 3. prosinca 2023. godine u Krvavcu u 2:0 pobjedi protiv Gusara u zadnjem kolu prvog dijela prvenstva Prve ŽNL. Vodio je ove sezone s klupe selekciju Akademije u Županijskoj ligi do 9 godina.

Još članaka iz "Sport"

Facebook