Prethodni članak
Sljedeći članak

SLOGA - JEDINSTVO: Sve riješeno u prvom poluvremenu

2. ŽNL 11. kolo: Sloga – Jedinstvo


Derbi 11. kola 2. zagorske lige odigran je u Konjščini. Trećeplasirana Sloga dočekala je vodeće Jedinstvo. Iako je razlika na ljestvici bila 9 bodova prije utakmice, ipak se usudimo  napisati da smo očekivali derbi, jer Sloga, konačno ove sezone, rekli bi domaći navijači izgleda dobro. Na svom je igralištu već pobijedila Omladinac, koji je najozbiljniji takmac Jedinstvu za 1. mjesto, a kolo prije ovoga svladala je u gostima Đalski, za trenutno 3. mjesto na ljestvici. Ovo je stoga bila na neki način utakmica odluke, može li Sloga krenuti u eventualni lov na vodeću dvojku.

Treća minuta odredila daljnji tijek

Od samog početka gosti su se nametnuli i već u 2. minuti Nenad Radovečki puca iz slobodnjaka sa 20 metara a Ivan Bručić brani. No, već u slijedećem napadu, u 3. minuti Jedinstvo dolazi do vodstva. Jedna lopta koja je izgledala kao izbijena zbog otklanjanja opasnosti završila je u polovici Sloge, Matija Ciglenečki je bio puno brži od Ante Mrnjavca i izbio sam pred Bručića, pa pored njega poslao loptu u mrežu.

 U 6. minuti na jednu nabačenu loptu pred gol gostiju skočio je Mario Priščan, no udarac glavom puca dosta preko gola. Na drugoj strani, u 12. minuti pokušava Radovečki iskosa sa 20 metara, ali pogađa vanjski dio mreže. Sloga pokušava u 17. minuti, kada Ivan Kucljak smiruje jednu loptu na 16 metara, daje za Priščana, a ovaj za Sinišu Slukana, koji sa 20 metara puca preko gola. No, već u 18. minuti na drugoj strani pada gol. Opet duga lopta pred kazneni prostor Sloge, na nju ide Mrnjavac koji se nalazi između Ciglenečkog i Dražena Lončara. Na njegovu žalost spušta loptu glavom Lončaru, koji ima u nastavku akcije lagani zadatak za 0:2. U 20. minuti kontra za Slogu, koju po desnoj strani trči Josip Marušić-Piškor, te i završava nepreciznim udarcem. Puno opasnije je na drugoj strani. U 24. minuti Lončar ubacuje po zemlji s desne strane, a Mrnjavac odbija u korner, ali tik uz stativu.

U 33. Denis Lekaj puca glavom nakon ubačaja preko gola. Dominik Frčko puca za Slogu u 37. minuti ali sa 25 metara visoko preko gola, da bi u 39. minuti Jedinstvo praktički riješilo sve dvojbe. Ciglenečki je izveo aut sa desne strane, bacio ga pred gol, nakon prvog odbijanja puca Lončar, a Bručić brani, no lopta se odbija do Matije Balaška, koji pogađa uz samo stativu za 0:3. Do odmora još dva pokušaja gostiju. U 41. minuti Ciglenečki sjajno baca aut s lijeve strane, a Balaško puca glavom, no Bručić vadi loptu ispod prečke. I u 44. minuti Radovečki ubacuje s lijeve strane, Balaško na drugoj stativ glavom vrača na Ciglenečkog, koji sa 5 metara promašuje loptu.

Jedinstvo sa još dva gola do uvjerljive pobjede

U nastavku prvi je zaprijetio za domaćine Priščan, koji u 46. minuti puca iz slobodnog udarac sa 25 metara, ali pogađa živi zid.  U 48. minuti Priščan je bio bliže golu, puca iskosa s lijeve strane sa nekih 15-tak metara, ali tik pored desne stative gola koji je branio Marko Merkaš. Na drugoj strani u 60. minuti Jedinstvo nije zabilo iz 4 udarca u nekoliko sekundi. Nakon ubačaja s lijeve strane iz slobodnog udarca, lopta se odbijala posvuda, pokušavalo je nekoliko igrača, ali što Bručić što stativa spriječili su gol. No, ne zadugo. Naime, lopta je na kraju završila u korneru, a nakon ubačaja najbolje se snašao Denis Lekaj i u 61. minuti zabio za 0:4. U 71. minuti u izglednoj prilici se našao Priščan, na nekih 7-8 metara od gola, ali Dražen Cerovečki mu je iščeprkao loptu i otklonio opasnost. U 74. minuti puca Bernard Kosovec za Slogu, sa 25 metara, ali pored gola, bez opasnosti za Merkaša. U 75. minuti na drugoj strani sa 25 metara potegnuo je Dario Junković, ali i on neprecizno. U 77. minuti Ciglenečki opet sam izbija pred Bručića, vara i njega i pogađa za 0:5.  Do kraja bez prilika, praktički su jedni i drugi u fer i korektnoj igri pričekali kraj utakmice.

David Ratkajec, trener NK Sloga:

''Loše smo krenuli u utakmicu i sami sebi zabili tri gola. Nismo stvarali šasne neke, loše smo igrali i na lošem terenu. Protivnik je zasluženo pobijedio''.

Robert Veček, trener NK Jedinstvo:

''Sam rezultat sve govori. Danas smo dobro ušli u utakmicu, i mislim da ovih 5:0 govori samo za sebe. Bili smo punu bolji od protivnika, kojemu čestitam na fer i korektnoj borbi.''

Još članaka iz "Sport"

Facebook