Prethodni članak
Sljedeći članak

Skupština Nogometnog saveza: Merkašu još jedan mandat, Markoviću i Mamiću bezrezevna podrška

Izvršni odbor NSKZŽ s predsjednikom HNS-a Markovićem
U „Staroj školi“ u Mirkovcu održana izborna skupština


Izvršni odbor NSKZŽ s predsjednikom HNS-a Markovićem

U „Staroj školi“ u Mirkovcu održana izborna skupština Nogometnog saveza Krapinsko-zagorske županije. Čelništvo Saveza je već po običaju izbornu skupštinu održalo u ugostiteljskom objektu, za razliku od redovnih skupština koje se održavaju u Zaboku u Vatrogasnom domu.

Na samom početku predsjednik Nogometnog saveza KZŽ Stjepan Merkaš pozdravio je prisutne skupštinare i goste među kojima posebno predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Vlatka Markovića, predstavnika Zagrebačkog nogometnog saveza Toma Kačinarija i tajnika županijske športske zajednice Branka Piljeka.

Nakon uvodnog dijela prišlo se izboru radnih tijela skupštine. U radno predsjedništvo izabrani su Stjepan Fotivec kao predsjednik i kao članovi Milan Havoić i Alojz Makek. Zapisničar i verifikacijska komisija su objedinjeni u osobi tajnika saveza Ivana Grozaja, dok su u kandidacijsku komisiju izabrani Danijel Črnjević, Marko Ocvirek i Mirko Šoštarić.

Tajnik Grozaj je potom izvijestio skupštinare da je skupštini nazočno 25 od ukupno 33 članova skupštine i da se mogu donositi pravovaljane odluke. Potom su usvojeni Dnevni red i Poslovnik, sve jednoglasno.

Nakon toga predsjednik saveza Merkaš podnio je izvješće o radu saveza u proteklom mandatu, gdje je posebno istaknuo rad s mladim nogometašima te opremanje saveza i klubova informatičkom i sportskom opremom. Po dnevnom redu uslijedilo je razrješenje Merkaša s dužnosti predsjednika saveza, te izvješće kandidacijske komisije. Jedini kandidat za predsjednika bio je stari predsjednik Merkaš koji je imao potporu svih članova skupštine, te je kao jedini kandidat i izabran za još jedan mandat.

Stjepan Merkaš

Sljedeće na redu bilo je biranje novog Izvršnog odbora. Prije nego što je Merkaš predložio novi sastav Izvršnog odbora za riječ se javio Danijel Črnjević koji je rekao da u Izvršnom odboru nema mjesta za one koji ne rade, da bi bilo najbolje da se takvi maknu i da se pruži prilika mladima. Za članove Izvršnog odbora Merkaš je predložio sebe kao predsjednika, Stjepana Fotivca kao dopredsjednika i za članove Maria Čehulića, Ladislava Golemca, Željka Hrena, Zvonka Jakuša, Velimira Leskovara, Stjepana Malarića, Teodora Švaljeka, Krešimira Vlajčevića i Petra Vučkovića. Ovo je bila jedina točka dnevnog reda koja nije dobila jednoglasnu potporu skupštine.

U Nadzorni odbor imenovani su Darko Sekušak, Zvonko Očić i Branko Mirt. Nadalje je Stjepan Merkaš imenovan za člana Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, a uz njega zastupnik u Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza bit će Ivan Jurina. Na kraju službenog dijela Merkaš je predstavio plan i program rada za naredno razdoblje.

Potom se nazočnima obratio i predsjednik HNS-a Marković, a iza njega i predstavnik Zagrebačkog nogometnog saveza Kačinari koji je čestitao Merkašu na ponovnom izboru, ali nije propustio priliku da nahvali i Markovića i spomene da ZNS na čelu sa Zdravkom Mamićem daje bezrezevnu podršku Markoviću za još jedan mandat. Na to se nadovezao predsjedavajući skupštine Fotivec koji je rekao da je u NSKZŽ već dogovoreno da se podrži Markovića kao kandidata, što je potvrdio i Merkaš.

S obzirom da je skupština održana u ugostiteljskom objektu po završetku radnog dijela prešlo se na neobavezni dio i opušteno druženje.

Marković: Idući tjedan Tuhelj se počinje graditi

Vlatko Marković

Na početku svog govora Marković je čestitao Merkašu na još jednom mandatu i zaželio mu mnogo uspjeha u radu. Nakon toga je zahvalio Nogometnom savezu KZŽ na pomoći koju pruža HNS-u u realizaciji određenih projekata. Tako se zahvalio na dobroj organizaciji Kupa hrvatskih iseljenika, kao i na organizaciji dijela prvenstva amaterskih nogometnih klubova.

Nije zaboravio Marković spomenuti i višegodišnje pripreme reprezentacije U-21 i mlađih reprezentacija.

Za sve što je NSKZŽ učinio Marković je rekao da će HNS Nogometnom savezu KZŽ uplatiti donaciju od 50000 kuna i komplet trenirki i dresova, sve namijenjeno mlađim uzrastima. Pred kraj svog izlaganja izjavio je da se idući tjedan Tuhelj počinje graditi.

Još članaka iz "Sport"

Facebook