Prethodni članak
Sljedeći članak

Sjajni Luka Kunić treći u klasi EMX 85

U Grčkoj održane prve utrke Europskog prvenstva –jugoistočne zone u motokros klasama MX 65 i MX 85

  • Luka Kunić na trećoj stepenici postolja

    Luka Kunić na trećoj stepenici postolja


Sjajni rezultati stižu nam iz grčkog gradića Giannitsa, gdje je održana prva utrka Europskog prvenstva jugoistočne zone u motokrosu u klasama EMX 85 i EMX 65. Dvanaestogodišnji Zlatarbistričanin, Luka Kunić, član MŠD Zabok, osvojio je treće mjesto u klasi EMX 85. Kunić je do ovog uspjeha došao nakon borbe s još jednim dječakom iz Hrvatske u ovoj klasi, Patrikom Ujčićem. U prvoj vožnji Ujčić je bio treći, ostavivši iza sebe Kunića za 17 sekundi. No u drugoj utrci Kunić mu je uzvratio i osvojio treće mjesto ispred Ujčića koji je završio kao četvrti. Iako su obojica imali 38 bodova, Kunić je na kraju bio treći, zbog boljeg rezultata u drugoj završnoj vožnji. Odličan je bio Kunić i prošle godine na ovoj stazi kada je u klasi EMX 65 osvojio peto mjesto. Bolji debi u jačoj klasi Luka Kunić, kojeg već uspoređuju s Nenadnom Šipekom, nije mogao ni zamisliti. Pobjedu u klasi EMX 85 odnio je domaći vozač Kanakis Marlos koji je trijumfirao u obje vožnje, dok je drugi bio Rumunj Marius Popovici, koji je i u obje vožnje bio drugi.

Dino Lončar peti u klasi EMX 65

Odličan je bio i Zabočanin Dino Lončar(MŠD Zabok), koji je nastupio u klasi EMX 65 gdje je osvojio peto mjesto s osvojenih 33 bodova. Dino je u prvoj vožnji bio šesti, odmah iza drugog hrvatskog predstavnika , Simona Ivandića. U drugoj je bio još bolji i utrku je završio na četvrtom mjestu, također odmah iza Ivandića, pa je zbirom od 33 boda došao do petog mjesta. Samo je bod dijelio Lončara od četvrtog mjesta koje je osvojio Izraelac Tzemach. Uvjerljivu pobjedu u ovoj klasi odnio je Rumunj Zoltan Ordog, ispred Bugara Miroslava Dimitrov, dok je treći bio naš Simon Ivandić.

Tako put od 2.100 kilometara, u jednom i drugom pravcu, nije bio uzaludan za nove aseve zagorskog i hrvatskog motokrosa, Luku Kunića i Dinu Lončara. Uspjeh je tim veći što su zbog loših vremenskih uvjeta imali minimalan broj treninga. Tko zna što bi bilo da su mogli odraditi sve predviđene treninge.
Iduće europsko iskušenje Kunića i Lončara očekuje 28. i 29. travnja, kada se u mađarskoj Kiskunlachazi održava druga utrka EP jugoistočne zone u klasama EMX 65 i EMX 85. U ovoj seriji ukupno je pet utrka, a majstorije naših aseva moći ćete doživjeti i u Hrvatskoj, točnije na stazi Mladina gdje će se utrka EP u ovim klasama održati 16. i 17. lipnja. Još prije moći ćete ih pozdraviti na prvoj utrci PH u motokrosu, koja će se održati u subotu 31.03.2018. u Zaboku, a uz hrvatske motokrosiste, nastupit će u zajedničkoj utrci i motokrosisti Slovenije.

Rezultati

EMX 65:

1. Zoltan Ordog 50 (ROU)
2. Miroslav Dimitrov 44 (BUL)
3. SIMON IVANDIĆ 36 (CRO),
4. Ofir Casey Tzemach 34 (ISR)
5. DINO LONČAR 33 (CRO) …

EMX 85:

1. Kanakis Marlos 50 (GRE)
2. Marius Popovici 44 (ROU)
3. LUKA KUNIĆ 38 (CRO)
4. PATRIK UJČIĆ 38 (CRO)
5. Hristan Georgiev 31 (BUL), …

Raspored sezone:

28./29.04. Kiskunlachaza (HUN)
05./06. 05. Sevlievo (BUL)
16./17. 06. MLADINA (CRO)
23./24. 06. Globare (SRB)

Još članaka iz "Sport"

Facebook