Prethodni članak
Sljedeći članak

[SJAJAN REZULTAT] Šesnaestogodišnji Vili Sivec srebrni na Zlatnom medvjedu

Održano je 34. izdanje poznatog međunarodnog plivačkog mitinga u organizaciji PK Medveščak


U organizaciji PK Medveščak na 50 metarskom bazenu na Sveticama održano je 34. izdanje poznatog međunarodnog plivačkog mitinga "Zlatni medvjed". Ove godine okupilo se 253 plivača i plivačica iz klubova sedam europskih zemalja: Hrvatske, Njemačke, Italije, Estonije, Poljske, Češke i Slovenije

Među europskom elitom nastupili su i plivači i plivačice Olimpa, njih devetero (šest plivačica i tri plivača). Prema propozicijama natjecanja medalje se dijele samo u apsolutnoj kategoriji. Jedini osvajač medalje za Olimp bio je Vili Sivec, koji je osvojio srebro na 200 leptir, što je lijep uspjeh za ovog iznimno nadarenog plivača Olimpa. Vili je za srebro plivao u vremenu 2:11,97 što je njego novi osobni rekord u toj disciplini. Na 50 leptir također se kvalificirao u (A) finale i s osobnim rekordom 26,05 osvojio 8. mjesto u ukupnom plasmanu ovoj jakog međunarodnog plivačkog mitinga.

Na "Zlatnom medvjedu" Olimpovci su se ukupno kvalificirali 16 puta u finalne utrke, od toga 6 puta u (A), 8 u (B) i 2 puta u (C) finala, što je odličan rezultat.

U finale najjače kategorije (A) plasirala se i Hana Sivec. Osobni rekord 1:05,95 na 100 leptir bio je dostatan četvrtog mjesta ukupnog poretka. Na 50 slobodno plivala je (B) finale i zauzela 7. mjesto (apsolutno 17 mjesto).

Odličnu izvedbu prezentirao je Petar Pavalić na 100 leđno ušavši u (B) finale i s rezultatom gotovo dvije sekunde bržim u finalu sa 1:05,95  osvojio 2. mjesto (apsolutno 12. mjesto). Petar je u kvalifikacijama na 100 slobodno ušao u (C) finale i osvojio 7. mjesto (apsolutno 27.). 

Magda Slovenec dva puta se uspjela kvalificirati u (B) finala na 50 leđno i 50 slobodno. Na 50 leđno zauzela je deveto mjesto (apsolutno 19.) isto kao i na 50 slobodno.  Lana Halapir ušla je u (B) finale na 100 leptir i osvojila 7 mjesto (apsolutno 17.).

Mihaela Kramarić ušla je u (B) finale na 200 slobodno i s devetim mjestom, a  na kraju je apsolutno osvojila 19. mjesto.

Drugog dana natjecanja Olimpovci su se 6 puta kvalificirali u finalne utrke. Prvo je Hana Sivec na 100 slobodno osvojila 3. mjesto u (B) finalu (apsolutno 13.) i potom 2. Mjesto na 50 leptir (apsolutno 12.).  Vili Sivec je otplivao 100 leptir u (A) finalu osvojivši ukupno 6. mjesto i 9. na 50 slobodno (sve apsolutno). 

Petar Pavalić je najbolji plasman na natjecanju ostvario na 200 mješovito u (A) finalu i osvojio deveto mjesto. Na 50 slobodno u (C) finalu bio je 6. (apsolutno 26.).

Pred Olimpovcima je Kadetsko prvenstvo Hrvatske koje će se održati također na Sveticama. Boje Olimpa pod vodstvom prof. Ivice Androića braniti će Jana Pavalić i Patrik Erceg. S obzirom na otplivane rezultate, možemo od njih očekivati velike stvari.

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook