Prethodni članak
Sljedeći članak

Savate box Stubica vratio se iz Srbije s brojnim medaljama

Predsjednik Hrvatskog savate saveza posebno je istaknuo trojicu boraca - Viličića iz Varaždina, Leškovića i Tustića koji su svoje mečeve završili prekidima u prvoj rundi.


U Rumi u Srbiji je proteklog vikenda održano Prvenstvo Balkana na kojem su za reprezentaciju Hrvatske nastupili i natjecatelji Savate boxa Stubica Dario Boroša, Luka Lešković, Miroslav Tustić i Zdenko Mirt.

Tustić i Lešković osvojili su zlatne medalje pobijedivši protivnike tehničkim nokautom u prvoj rundi. Tustić (-70kg) je pobijedio reprezentativce Mađarske i Srbije, a Lešković (-65kg) također reprezentativca Srbije. Dario Boroša (junior -70kg) je u finalu izgubio od jakog Srbina te osvojio srebro. Zdenko Mirt (+85kg) je nastupao u assautu te je osvojio brončanu medalju izgubivši od dvostrukog prvaka svijeta iz Srbije. Hrvatska reprezentacija osvojila je ukupno 8 zlatnih, 5 srebrnih i jednu brončanu medalju. Predsjednik Hrvatskog savate saveza posebno je istaknuo trojicu boraca - Viličića iz Varaždina, Leškovića i Tustića koji su svoje mečeve završili prekidima u prvoj rundi.

Još članaka iz "Sport"

Facebook