Prethodni članak
Sljedeći članak

ROĐENI STRIJELAC: Davor Iskrić najbolji je strijelac Međužupanijske nogometne lige - središte

Davor Iskrić je sezonu završio s 24 zgoditka na kontu, a k tome je ubilježio i 15 asistencija


Ove je sezona zabočka Mladost igrala vrlo dopadljiv i efikasan nogomet. Zabočani su sa 71 postignutim pogotkom bili druga momčad Međužupanijske lige-središte, pogodak više postigao je samo prvak Udarnik. Zasigurno najzaslužniji za takvu efikasnost je prvi topnik lige, Davor Iskrić, koji je sezonu završio s 24 zgoditka na kontu, a k tome je ubilježio i 15 asistencija. Tako je Iskrić posredno i neposredno sudjelovao u 39 pogodaka zabočkog međužupanijskog ligaša. Pri tome je bio vrlo atraktivan i raznovrstan. Jedanaest je pogodaka postigao desnom, pet lijevom, a po četiri glavom i iz kaznenih udaraca. U protekle tri sezone Iskrić je postigao čak 50 golova za Mladost u Međužupanijskoj ligi. U sezonama 2014./2015. i 2015./2016. po 13, a u posljednjoj 24. Zabočani mogu biti sretni što u svojim redovima imaju takvog strijelca.

Šest golova Libertasu

U omladinskim je kategorijama Iskrić znao postizati i po više od deset golova u utakmici. No dugo će popularni Iskra pamtiti utakmicu 29. kola ove sezone protiv Libertasa u kojoj se čak šest puta upisao među strijelce, što mu je seniorski rekord. Upravo je ta utakmica bila ključna za naslov prvog strijelca lige. Na kraju je Iskrić drugoplasiranog strijelca Matiju Štefančića iz Karlovca 1919 ostavio na razmaku od čak sedam golova. Ono što je najvažnije pri tome nije bio sebičan i poštivao je ako su njegovi suigrači bili bolje postavljeni u odnosu na njega, što dokazuje i 15 asistencija.

- Puno mi znači ovo priznanje i tjera me na još kvalitetniji rad. Na polusezoni sam zaostajao tri pogotka za Štefančićem, imao sam i nekih problema s ozljedom, pa sam znao da u nastavku kvalitetnim radom mogu sve nadoknaditi. U iduću sezonu krenut ću u još jačem ritmu. Zbog priprema sam pomaknuo i godišnji odmor, da se što bolje spremim, pa očekujem da će ovo biti moja sezona. Imao sam dosta ponuda za prijelaz u druge klubove, no sve moje misli u ovom su trenutku vezane uz zabočku Mladost. –govori nam Davor Iskrić.

Dvije prilike u Interu

Rođeni Vinkovčanin (rođen 19.10.1989.), mjesec je dana živio u Lipovcu, a onda je njegova obitelj prvo preselila u Zagreb, a potom i u Kraljev vrh , gdje je Iskra nogometno prohodao, ponajviše zahvaljujući svom ocu Petru, danas poznatom zagorskom nogometnom treneru. Godine 2001. obitelj Iskrić doselila se u Zabok, a Davor je logično nastavio karijeru u omladinskom pogonu NK Mladost kod trenera Željka Belanića. U sezoni 2002./2003. bio je prvi strijelac pionirske lige s 50 golova, što ga je iduće sezone odvelo u redove zaprešićkog Intera gdje je odradio kadetski staž pod vodstvom trenera Davora Turkovića-Tute, nažalost od nedavno pokojnog. U Mladost se vratio 2005. kao junior i u samo 11 utakmica postigao je 23. zgoditka i drugo mjesto na listi strijelaca. U sezoni 2007./2008. bio je drugi strijelac seniorske I. ŽNL KZŽ s 18 golova, što mu je sezonu kasnije otvorilo vrata druge šanse u Interu, ovaj put u seniorima. Pola je godine Iskrić trenirao sa zaprešićkim prvoligašem, a igrao za Mladost, no pravu priliku nije dobio. Slijedile su tri sezonu u Gaju iz Mača i jedna u krapinskom Zagorcu, a onda povratak u Mladost u velikom stilu. Od početka svoje karijere Iskrić je igrao isključivo u vršku napadu, izuzev sezone u Zagorcu koju je proveo na desnom krilu.

-Ne valja žaliti za propuštenim prilikama, ali da sam imao ovu glavu koju imam sada mislim da bi uspio u Interu. No što je tu je. Mogu biti ponosan i na preostali dio svoje karijere.-zadovoljan je Iskrić.
Sve se u njegovom promijenilo prije nekoliko godina kada su u njegov život ušle prvo supruga Ivana, a potom i kćerkica Erika. Bračni život odlično je utjecao na njega, što se itekako vidjelo na travnjaku. Danas je Davor Iskrić pažljiv suprug i otac, djelatnik Hrvatske pošte i dakako ono što je navijačima Mladosti najvažnije, prvi topnik Međužupanijske lige-središte.

Kako mi to volimo reći Davor Iskrić „rođeni je strijelac“, a to je danas sve „rjeđa sorta“ koju je teško naći. Zato je u interesu zabočkog, ali i zagorskog nogometa da nam Davor Iskrić što dulje traje.

Iskrić dogovorio prelazak u krapinski Zagorec

Samo deset sati nakon što je vođen ovaj razgovor došlo je do velikog preokreta. U Zabok je na pregovore s Iskrićem stigla delegacija krapinskog Zagorca, na čelu s predsjednikom Merkašem. Iskrić je prihvatio uvjete krapinskog trećeligaša i karijeru će nastaviti u Krapini. Imao je iskrić otvorene ponude Španskog, Udarnika i Kustošije, ali opcija sa Zagorcem činila se najboljom. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook