Prethodni članak
Sljedeći članak

REZIME JESENSKOG DIJELA PRVE ZAGORSKE LIGE: Tondach mirno čeka proljeće

Zagorski prvoligaš iz Bedekovčine uvjerljivi je jesenski prvak


Polako se sliježu dojmovi nakon jesenskog dijela 1. zagorske lige u sezoni 2017/18. Već i vrapci na krovu znaju, ako bar malo prate zagorski nogomet, da je riječ o jednoj od najizjednačenijih sezona uopće, ali od 2. mjesta.

Jer na prvom proljeće će s velikom prednošću dočekati Tondach iz Bedekovčine, koji je u 13 jesenskih nastupa upisao 10 pobjeda, 2 neodlučena rezultata i samo jedan poraz. Taj poraz stigao je od Stubice, zanimljivo je da je jedan neodlučen rezultat ubilježen kod zadnje Mladosti MB, a jedina domaća utakmica u kojoj nisu ubilježena sva tri boda je ona iz predzadnjeg jesenskog kola protiv Oštrca iz Zlatara.

Već od samog početka ove sezone Tondach je uz kvalitetu pokazao i karakter, pa je nakon početnih 2:0 protiv Rudara M, u dvije slijedeće utakmice preokretima, 3:2 kod Matije Gupca i 2:1 protiv Rudara DZ stigao nakon tri kola kao jedini do maksimalnih 9 bodova. Tada je stigao spomenuti bod u Mariji Bistrici, ali nakon toga i rekordnih 8:2 protiv Straže, pa 2:0 na teškom gostovanju kod Radoboja.

U nastavku Tondach je i derbije počeo rješavati uvjerljivo. Nakon Radoboja sa 3:0 pao je Golubovec, a nakon toga stigao je taj jedini poraz, sa minimalnih 0:1 kod Stubice. No, već protiv Klanjca u slijedećem kolu, sa 3:0 Tondach se vratio pobjedničkim navikama, nastavio to u Oroslavju s 2:1, doma protiv Zagorca VT sa 4:0, a nakon 1:1 protiv Oštrca u predzadnjem kolu, u općinskom derbiju kod Inkopa sa uvjerljivih 5:1 potvrđeno je uvjerljivo 1. mjesto sa 7 bodova ispred Golubovca i 11 ispred Oštrca.

Trener Dragutin Šalković u osvrtu na sezonu nakon spomenute utakmice zadnjeg kola u Poznanovcu spomenuo je da na početku sezone nije bilo imperativa osvajanja 1. mjesta.

- Rekli smo, idemo se dići u odnosu na 6. mjesto iz prošle sezone. Išli smo utakmicu po utakmicu i kad smo vidjeli da smo napravili dobar posao u pripremnom periodu, jer su igrači stvarno iznijeli glavi teret sa odazivom na treninge i do 90 posto, to je bio temelj dobrog rezultata – rekao je Šalković i bez obzira na osjetnu prednost mudro i oprezno najavio proljetni dio.

- Sve je vrlo izjednačeno, pogotovo u donjem dijelu ljestvice i neće nam biti lako'' – zaključio je trener Tondacha. Uvjerljivost Tondach može se potkrijepiti i statistikom. Naime, Tondach je zabio najviše (35) i primio najmanje (9) golova. Više od polovice golova zabili su Goran Jaković (11) i Maro Čehulić (7). Nenad Radovečki dodao je 5, Darko Videk i Karlo Frtalj po 2, a Tomislav Rogan, Marko Srebačić, Kristijan Švenda, Nikola Šalković i Danijel Merkaš po 1 gol. Preostala 3 gola za Tondach zabili su protivnici, sami sebi.

Zaključno, u Bedekovčini mirno čekaju proljeće, svjesni da nije ništa gotovo, ali i svjesni i prednosti i kvalitete. Kako se osvaja 1. mjesto sigurno znaju, jer su još svježa sjećanja na pretprošlu sezonu kada su bili prvi. Zanimljivo je da su i tada bili i jesenski prvaci sa identičnim rezultatom kao i sada, 32 boda, uz 10 pobjeda i tada nestvarnu gol razliku 34:3. Na kraju su slavili sa 63 boda. Kako će biti ove sezone, saznat ćemo sljedeće godine.

Još članaka iz "Sport"

Facebook