Prethodni članak
Sljedeći članak

Renato Rumbak odveo krapinski ASO-PONOS u četvrtfinale 'Kutije šibica'

U utorak 26. prosinca u 16.40 ASO PONOS u prvom četvrfinalu dočekuje Big Bang team, za koju između ostalih igraju legendarni vratar Marijo Švigir, Dino Bartoluci, Jerko Leko i Ivan Krstanović. Prije dvije godine kada je ASO PONOS osvojio treće mjesto, što je najveći uspjeh zagorskih haklera, Big Bang je tijesno izgubio naslov izgubivši u finalu od Dobermana s 1:0


Znamo da će nam zamjeriti na ovom naslovu, ali jednostavno moramo istaknuti učinaka Renata Rumbaka u osmini finala Kutiije šibica. Uz hat-trick Renata Rumbaka ASO PONOS je u osmini finala sa 4:3 savladao slovensku momčad Amoz Radgonske gorice-Fingal, za koju je nastupila gotovo kompletna reprezentacija Slovenije: Alen i Rok Mordej, Davorin Šnofl, Kristijan Čujec, Uroš Kroflič, Aleš Vrabel, Matjaž Vojsk i Milivoje Simeunović. Pratitelji malog nogometa znaju što znače ovo imena u svijetu malog nogometa. No s druge strane bii su zagorski heroji: Marko Kavač, Denis Švaljek, Denis Cerovec, Darko Kunštek, Matija Majcenić, Damir Repinc, Marko Pavić, Danijel Vincelj, Dino Kovačec, Ernest Malarić i naravno Renato Rumbak uz voditelje Danijela Koprivnjaka i Miljenka Kunšteka. Utakmica je bila fantastična, ASO Pono ni jednom nije bio u rezultatskom minusu. Načeo ih je Denis Švaljek, pa je izjednačio Čujec. Onda je „poludio“ Renato Rumbak i postigao hat-trick. Slovenci su uspjeli još jednom poravnati na 2:2 preko Roka Mordeja, a Aleš Vrabel je samo uspio smanjiti na konačnih 4:3.

-Imali smo dozu respekta prema Amozu, ali znali smo da ih možemo iznenaditi. Bili smo motivirani kao nikada do sada. Tri od četiri gola dali smo iz prekida. Prvi gol zabio je Švaljek nakon uigrane akcije poslije auta. Drugi, a svoj prvi gol, postigao sam nakon što me proigrao Kovačec, a ja sam se u duelu odvojio od Vojska i pogodio suprotni kut. Treći gol bio je jako lijep jer sam pogodio sam rašlje, a četvrti gola za nas postigao sam nakon što je Alen Mordej odbio udarac Majcenića, a ja sam odbijanac pospremio u gol. Presretan sam, utakmica je bila vrhunska, izbacili smo velikog protivnika. Šteta što Ivan Kovačec i Petar Bočkaj nisu bili s nama -  prve nam je dojmove odmah nakon utakmice prenio Renato Rumbak.

U utorak 26. prosinca u 16.40 ASO PONOS u prvom četvrfinalu dočekuje Big Bang team, za koju između ostalih igraju legendarni vratar Marijo Švigir, Dino Bartoluci, Jerko Leko i Ivan Krstanović. Prije dvije godine kada je ASO PONOS osvojio treće mjesto, što je najveći uspjeh zagorskih haklera, Big Bang je tijesno izgubio naslov izgubivši u finalu od Dobermana s 1:0. Dakle nećemo otkriti „toplu vodu“ ako kažemo da se radi o jednoj od najboljih momčad posljednjih nekoliko godina na „kutiji“

-Igrati na Štefanje u Kutiji šibica pred prepunom dvoranom posebno je iskustvo za svakog „haklera“. To nam je bio veliki motiv protiv Amoza. Respektiramo Big Bang, očekujemo jako tvrdu i neizvjesnu utakmicu, ali i naš prolazak u polufinale. Žao mi je  što je Dimnjačarastvo Sopot nesretno izgubilo na sedmerce, nadao sam se da će Hrvatsko zagorje imati dva predstavnika na Štefanje – otkriva nam Rumbak.

Da šteta je što je Dimnjačarstvo Sopot nakon 0:0 izgubilo na sedmerce protiv momčadi Stari Zagreb-Borongaj lugovi. Prvi sedmerac promašio je Hustič, a protivni su s druge strane pogodili sva tri sedmerca, pa je na kraju bilo 3:1. Za Dimnjačarsto Sopot igrali su: Marko Peček, Luka Gorup, Marko Marković, Emil Hustić, Matija Smrekar, Marko Strabić, Filip Hanžić i Dejan Kolar. Itekako im je nedostajao Marko Šlogar, koji se oporavlja nakon operacije koljena, pa je ovaj puta obavljao ulogu voditelja u društvu Ivice Kovača.

No vratimo se mi junaku naše priče. Renato je inače sin poznatog vratara Željka Rumbaka, nama osobno jednog od najdražih i najpošetnijih nogometaša. Trenutno igra u austrijskom šestoligašu Halbenrainu, no jasno je da nogometaš koji je nogometno prohodao u Zagorcu, a  nakon juniora Intera zaigrao i za prvu momčad zaprešićkog prvoligaša vrijedi puno više.

-Iskreno nisam dobro igra za prvu momčad Intera. Veliki je korak prelazak iz juniora i u seniore, meni je trebalo malo više za prilagodbu. Tata mi je uz obitelj i djevojku velika podrška. Svak utakmicu koju me gleda vodimo razgovore o tome što je bilo dobro, a što nije. Jako me podržava i vjeruje u mene. Imao samo prilika da zaigram treću austrijsku ligu, koja je poluprofesionalna, no zapelo je zbog odštete. Dobro treniram, strpljiv sam i motiviran i nadam se da će moja prava prilika za iskorak uskoro stići- govori nam Rumbak.

No prije toga ima još jedan veliki posao na Kutiji šibica. Ako ste u prilici podržite ASO PONOS u utorak 26.12. na Štefanje u 16.40 sati na putu prema polufinalu. U ostalim utakmicama sataju se: Poluklinika Milojević-Podstrana, Pizzeria Stari Zagreb-Borongaj lugovi-IQ Bar&Kerchoffset i CB Dobermann-Biberon Amarena.

Još članaka iz "Sport"

Facebook