Prethodni članak
Sljedeći članak

Razigrana Mladost podarila gostima šesticu za oproštaj od polusezone

15. kolo IV. NL-središte Zagreb - skupina A, MLADOST ZABOK - Vojnić 95 6:1 (1:0)


Odličnom partijom i pobjedom od 6:1 protiv Vojnića 95 Mladost Zabok je završila polusezonu u IV. NL-središte Zagreb - skupina A. Zabočani su za kraj odigrali vrhunsku partiju i sigurno žale što liga ne traje još kolo, dva, jer su čini se sada u optimalnoj formi. Bez obzira na to što je Vojnić posljednja momčad lige, prvo poluvrijeme Mladosti bilo je za svaki respekt.

Nakon 24. minute Zabočani su već vodili sa 4:0, da bi na poluvrijeme otišli s prednošću od čak 6:0. Prvi je već u 7. minuti postigao Vinko Kotarski. Činilo se da je želio nabaciti za Krajačića koji nije uspio glavom zahvatiti loptu, no ona je iznenadila gostujućeg vratara Manjerovića i odsjela u mreži za 1:0. Pet minuta kasnije vrijedni Šoštar opalio je s ruba kaznenog prostora i prizemnim udarcem pogodio donji desni kut gostujućih vratiju za 2:0. U 16. minuti Mihael Benčić dobro puca, ali pogađa vanjski dio mreže. Vinko Kotarski uspio je pronaći Krajačića u 19. minuti, a ovaj je prekrasnim lobom savladao Manjerovića za 3:0. Na novi se pogodak čekalo pet minuta, a postigao ga je stoper Tepuš na asistenciju Matije Benčića i u 24. minuti na semaforu je stajalo već 4:0.

Domaći nisu stali, već su i dalje atakirali prema vratima nemoćnih gostiju. U 27. minuti Šoštar daje odličnu loptu u prostor za V. Kotarskog, ovaj izlazi sam pred Manjerovića i puca, ali s gol-linije loptu u polje odbija Brkić. Dvije minute kasnije V. Kotarskog odlično pronalazi Tomek, on je opet sam pred Manjerevićom, ali gostujući golman odlično brani njegov udarac. Gotova ista situacija u 33. minuti, ali ponovno je gostujući vratar uspješniji od V. Kotarskog. Domaći napadač djelomično se iskupio za tri propuštena zicera kada je u 34. minuti odlično izveo korner s desne strane, a Tomek još ljepše skočio i lijepo glavom zabio za 5:0. Aktivni Tomek dobro je pucao u 45. minuti, Manjerović je odbio, ali ravno na nogu Krajačića koji postiže svoj drugi pogodak za 6:0. S tim se rezultatom otišlo na poluvrijeme.

Nakon četiri minute nastavka u solo-akciji je Krajačić, ali gostujući blok čisti opasnost. U 53. minuti bilježimo dobar udarac Mihaela Benčića, a minutu kasnije i Škrleca, no zamalo su neprecizni. Četiri minute kasnije Tomek odlično ubacuje za Turka, ovaj dobro puca glavom, ali Manjerović odbija u korner. Minutu kasnije gostujući vratar odbija u korner i opasan udara Mihaela Benića iz slobodnog udarca. Gosti su prvi pravi udarac uputili u 66. minuti preko Sušilovića, ali s gol-crte odbija Hrastinski. Nadareni Škrlec u 79. minuti dobro puca, ali Manjerović je na mjestu. Minutu kasnije prijeti i Tumpić, no njegov udarac je preslab. Dvije minute kasnije Tumpić udarac je snažniji, ali Manjerović opet dobro brani, kao i dvije minute kasnije nakon pokušaja V. Kotarskog. Tri minute prije kraja utakmice Sušilović je preciznom dijagonalom postigao "počasni pogodak" za gosti i postavio je konačnih 6:1.

Mladost je tako polusezonu završila na desetom mjestu, što je neuspjeh, ali posljednjih nekoliko kola i ova utakmica bude nadu u bolje proljeće. Golubovec i Tondach su već dosta odmaknuli, ali od trećeg mjesta Zabočane dijele samo tri boda.

MLADOST ZABOK - VOJNIĆ 95 6:1 (6:0)

ZABOK: SC Zaseka, GLEDATELJA: 100, SUCI: Jelić, Belavić i Lesar.

STRIJELCI: 1:0 V. Kotarski 8', 2:0 Šoštar 13', 3:0 Krajačić 19', 4:0 Tepuš 24', 5:0 Tomek 34', 6:0 Krajačić 45', 6:1 Sušilović 87'.

MLADOST ZABOK: Mihovilić (46' Horvat), Ma. Benčić (46' Hrastinski), Šoštar (64' Košćak), Mi. Benčić, Turk, V. Kotarski, Krajačić (64' Tumpić), Tomek, Črnjević (75' M. Kotarski), Škrlec, Tepuš. TRENER: Stjepan Poljak

VOJNIĆ 95: Manjerović, Kalem, Brkić, Tutić (75' Martinović), Matanović (52' Bijelić), Horvatin, Jurić, Prpić, Ljevar, Josipović (75' Lučić), Sušilović. TRENER: Muhamed Seferagić

Još članaka iz "Sport"

Facebook