Prethodni članak
Sljedeći članak

Radoboj dočekuje krapinski Zagorec

U tjednu, između dva redovna prvenstvena kola, zagorski nogometni klubovi odigrat će i 2. kolo kupa NSKZŽ-e


Pred nama je nekoliko vrlo zanimljivih dvoboja, a posebice se ističe utakmica između Radoboja i Zagorca iz Krapine. Radoboj, koji je još prošle sezone igrao 4, ligu središte, nije ima sreće sa ždrijebom, pa je nakon Tondacha u 1. kolu, izvukao hrvatskog trećeligaša Zagorca iz Krapine. No, nema razloga za predaju, jer bez obzora na status favorita koji ima uvijek Zagorec ne osvaja kup baš svake godine.

Sjećamo se još prošle godine kada ga je u polufinalu izbacila Straža, koja je kasnije i osvojila zagorski kup, da bi onda prije 2 tjedna nakon produžetka ispala u pretkolu hrvatskog kupa od Nedelišča. Straža je u 1. kolu zagorskog kupa bila slobodna, a u srijedu će dočekati lanjskog polufinalista Oroslavje u još jednoj zanimljivoj utakmici. Posljednji lanjski polufinalist Gaj iz Mača gostovat će kod Zagorca u Velikom Trgovišću, a ždrijeb je u ovoj fazi ''složio'' i dva vječna derbija. Onaj gradski zabočki u kojem se sastaju u Dubravi Zabočkoj Rudar i četveroligaš Mladost iz Zaboka. Bez obzira na rang više u kojem se natječe Mladost, kup uvijek nudi poseban motiv i naboj, pa će biti zanimljivo vidjeti ovu utakmicu, kao i vječni susjedski derbi između Mladosti MB i Ivančice.

Ivančica je u 1. kolu kupa gostovala kod susjeda s druge strane, izbacila je Oštrc sa pomalo nestvarnih 6:0, pa bez obzira što je zagorski drugoligaš, nije bez šansi u Mariji Bistrici. Uz Ivančicu, još su tri drugoligaša dogurala do ove faze, pa će biti zanimljivo vidjeti može li netko od njih još jednom iznenaditi. Mladost iz Belca gostuje kod Klanjca, Lobor dočekuje Stubicu, a Omladinac je domaćin Rudaru iz Mihovljana. Utakmice se igraju u srijedu 6. rujna s početkom u 17.00 sati.

foto:ilustracija

Još članaka iz "Sport"

Facebook