Prethodni članak
Sljedeći članak

Prvenstvo Hrvatske u biciklizmu u vožnji na kronometar i cestovno: 6 državnih naslova za Perfu

Perfa je još jednom dokazala da je apsolutno dominatna u tri najmlađe kategorije (U-13, U-14, U-15)

  • BICIKLIZAM PERFA 2 SMANJENO.jpg
  • Mislav Skušić

    Mislav Skušić

  • BICIKLIZAM PERFA 2 SMANJENO.jpg
  • Mislav Skušić

Na šibenskoj obilaznici u organizaciji BK Fortica održano je Prvenstvo Hrvatske u vožnji na kronometar i cestovno. Nastupilo je 150 biciklista i biciklistkinja, a pravo nastupa imali su i i biciklisti koji brane boje klubova iz inozemstva.

I u takoj jakoj konkurenciji, biciklisti zagrebačke Perfe, za koju nastupaju zagorski vozači, imali su što za reći. Kući su se vratili sa čak šest naslova državnih prvaka, dvije srebrne medalje i četriri bronce.
Perfa je još jednom dokazala da je apsolutno dominatna u tri najmlađe kategorije (U-13, U-14, U-15). Gabriel Josipović državni je prvak u konkurenciji U-13 na kronometar, dok je na cestovnoj utrci bio četvrti. Treće mjesto u vožnji na kronometar osvojio je Mislav Skušić, koji se pak okitio naslovom državnog prvaka u cestovnoj utrci. U ovoj konkurenciji Perfa ove sezone nije izgubila ni jednu utrku.
Igor Erdelić (U-14) vodio je žestoku borbu sa svojim rivalom Ivanom Okmažićem iz Makarske. Okmažić se okitio naslovom držvanog prvak na kronometru, no Erdelić mu je uzvratio na cesti i kući se vratio za zlatom i srebrom s državne smotre.

Bruno Krizmanić dvostruki državni prvak

Bruno Krizmanić (U-15) jedini je biciklist Perfe, koji se okitio dvostrukim naslovom prvaka Hrvatske. Slavio je i na kronometar i na cesti, protiv svojeg velikog rivala i domaćeg asa, Josipa Jurasa iz Fortice, koji već polako dobiva komplekse od Krizmanića.U svom premijernom nastupu Lucija Jagušić (U-15 W) iskoristila je nešto slabiju konkurenciju i kući se vratila s dvije bronce, a broncu je odnijel i juniorka Karla Kožić u cestovnoj utrci, koja je na kronometru bila četvrta.
Odličan posao odradio je i veteran, Pregračanin Damjan Ivšak. On se okito naslovom državnog prvaka na kronometar, dok je u cestovnoj utrci bio drugi.

Kronometar
U-13: 1. Gabriel Josipović (Perfa), 2. Luka Škara (Zadar), 3. Mislav Skušić (Perfa), .. 6. Toni Josipović, ... 11. Rudolf Pavlina (oba Perfa)
U-14: 1. Ivan Okmažić (Makarska), 2. Igor Erdelić (Perfa), 3. Matija Trstenjak (Mura Avantura), ... 8. Antonio Grden, 9. Patrik Kucelj (oba Perfa)
U-15: 1. Bruno Krizmanić (Perfa), 2. Josip Juras (Fortica), 3. Borna Bogdanović (Sokol), 4. Tin Bakek (Perfa).
U-15 (W): 1. Ida Trstenjak (Mura Avantura), 2 Klara Rodeš (Ivanić), 3. Lucija Jagušić (Perfa)
Kadeti: 1. Fran Miholjević, 2. Carlo Jurišević (oba Rijeka), 3. Luka Okmažić (Makarska), . 5. Tomislav Zebec, ... 9. Luka Lončar (oba Perfa), ...
Juniori: 1. Viktor Potočki (Rog), 2. Ivan Grgić (Zadar), 3. Ivan Sotola (Sokol),... 10. Gordan Beljić (Perfa), ..
Juniorke: 1. Maja Perinović, 2. Josipa Šintić (obje Zadar), 3. Dorotea Cargonija (Zadar), 4. Karla Kožić (Perfa)
Veterani A: 1. Damjan Ivšak (Perfa), 2. Vice Mikulandra (Zadar), 3. Luka Miolin (Bosut)

Cestovna utrka

U-13: 1. Mislav Skušić (Perfa), 2. Luka Škara, 3. Roko Šintić (oba Zadar), 4. Gabriel Josipović, ... 10. Toni Josipović, 11. Rudolf Pavlina (svi Perfa).
U-14: 1. Igor Erdelić (Perfa), 2. Ivan Okmažić (Makarska), 3. Antonio Ban (Rijeka), ... 7. Patrik Kucelj (Perfa),
U-15: 1. Bruno Krizmanić (Perfa), 2. Josip Juras (Fortica), 3. Borna Bogdanović (Sokol),
U-15 (W): 1. Ida Trstenjak (Mura Avantura), 2. Klara Rodeš (Ivanić), 3. Lucija Jagušić (Perfa)
Kadeti: 1. Carlo Jurišević, 2. Fran Miholjević (oba Rijeka), 3. Matija Lojen (Zagreb), ... 7. Tomislav Zebec (Perfa), ...
Juniori: 1. Viktor Potočki (Rog), 2. Ivan Grgić (Zadar), 3. Marin Jotanović (Rijeka), ...
Juniorke: 1. Maja Perinović, 2. Josipa Šintić (obje Zadar), 3. Karla Kožić (Perfa), ..
Veterani A: 1. Vinko Zaninović (Fortica), 2. Damjan Ivšak (Perfa), 3. Tonko Juras (Orlov krug)

Još članaka iz "Sport"

Facebook