Prethodni članak
Sljedeći članak

PRVA TEKMA NAKON STANKE: Zabok gostuje kod Gorice

Statistički gledano Gorica postiže više koševa, dok je u svi ostalim segmentima, izuzev u postotku za tricu (36.5%-29.7%) Zabok u prednosti


Nakon jednomjesečne pauze izazvane završnicom kupom i obavezama reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, nastavlja se Hrvatski telekom Premijer liga košarkaša Hrvatske. U utakmici 15. kola Gorica kao domaćin dočekuje Zabok. Mnogi su Goričane prije prvenstva svrstavali u red momčadi koja će se boriti za peto mjesto, no igrači Josipa Sesara za sada nisu opravdali ta očekivanja. Nakon 14 odigranih kola drže 8. mjesto uz omjer pobjeda i poraza 5-9, dok Zabok drži 5. mjesto uz omjer 8-6.

Malo tko se nadao da bi Zabok mogao imati tri pobjede više od Gorice u ovom djelu natjecanja.
Iz redova Zaboka u Goricu su ove sezone pristigli Borna Kapusta i Ivan Vučić, koji su stožerni igrači Gorice. Prije njih boje Zaboka su branili i Ljubo Prgomet, Marin Zrnić, Imran Polutak, Ivan Papac i Karlo Mikšić, a na tom je putu bio i Marko Petrović, koji je u zadnji čas odustao. Iz svega toga proizlazi da je malo nepoznanica između ove dvije momčadi. Lakše bi bilo nabrojati igrače Gorice koji nisu igrali za Zabok.

Statistički gledano Gorica postiže više koševa, dok je u svi ostalim segmentima, izuzev u postotku za tricu (36.5%-29.7%) Zabok u prednosti. Posebno strše asistencije, gdje Zabok ima gotovo tri asistencije više od Gorice, iako Gorica u svojim redovima ima tri klasična iskusna razigravača, Kapustu, Mikšića i Mazalina, dok Zabok na toj poziciji ima samo Radovčića, a silom prilika prijenos lopte obavlja i Anzulović, dok Lisica tek traži svoje mjesto pod suncem.

Gorica dočekuje Zabok puna samopouzdanja, nakon najvećeg uspjeha u povijesti kluba i plasmana u polufinale kupa, nakon pobjede protiv domaćina Splita. I Goricu i Zabok na završnici kupa zaustavila je Cedevita. Znatno je veći pritisak na domaćinu, jer u slučaju poraza plasman Gorice među osam najboljih momčadi za playoff postao bi upitan. S druge strane Zabok nema što izgubiti, može samo puno dobiti. Osnovna je stvar da igrači Ivana Tomasa svedu utakmicu na 70-ak koševa i nametnu svoju kolektivnu obranu. Šanse će im onda biti velike. Iskreno se nadamo da će protivnika odlučiti isključivo sportski motivi i da iza ove utakmice neće biti nekih repova, kao iza nekih u bližoj prošlosti. Podsjetimo, Zabok je jesenas uvjerljivo slavio protiv Gorice u svojoj dvorani rezultatom 73:61. Pobjeda Zaboka ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Briljirao je kapetan Črnjević s 23 koša, a Galić je pridružio 17, dok su kod Gorice po 12 koševa postigli Mikšić i neugodni Baković.

Gorica i Zabok svoju će utakmicu odigrati u subotu 2. 3. s početkom u 18 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Gorici. Očekuje nas neizvjesna utakmica i nadamo se pobjeda Zaboka.

U ostalim utakmicama 15. kola sastaju se:

Zadar – Cibona

Bosco – Vrijednosnice Osijek

Šibenik – Split

Adria Oil Škrljevo – Alkar

Cedevita – Hermes Analitica.

Još članaka iz "Sport"

Facebook