Prethodni članak
Sljedeći članak

PROMJENA TRENERA: Željko Tihava na čelu NK Radoboja

Brojni su igrači iz NK Radoboja otišli u Zagorec


Na kraju prošle sezone Radoboj se grčevito borio za opstanak. Za momčad koja u svojim redovima ima Pelina, Antolića, Medveda, Cigulu, Korenića i niz vrlo kvalitetnih nogometaša to sigurno nije uspjeh. Momčad je stoga preuzeo pomoćni trener Željko Tihava, koji je prvi dio sezone bio pomoćnik Robertu Varjačiću, a drugi Ivici Antoliću, pa zasigurno ima najbolji uvid u stanje ove momčadi.  -Mislim da smo prošlu sezonu morali bolje završiti, ovakav skup igrača koji smo igrali zasigurno zaslužuje veći domet. Razlog lošeg rezultata je loš odnos prema treningu. Često smo trenirali sa samo 3-4 igrača, a to ovaj rang ne podnosi. Takvu si situaciju ne smijemo ponoviti-odlučan je Tihava.

 

Što se tiče igračkog kadra Tihavu nije dočekala blistava situacija. Put Zagorca krenuli su Martin Sinković, Karlo Oraić, Matija Zaplatić i Marino Majcenić, a vjeruje si da bi zaobilaznim putem preko Hrvatskog Dragovoljca tamo mogao i stići najbolji igrač Radoboja u prošloj sezoni, Nikola Antolić. Tihava je razočaran odlaskom Sinkovića, Oraića, Zaplatića i Majcenića, jer su prema njegovim riječima "dali ruku" i doslovce su svoju odluku promijenili preko noći.

 

No koga nema, bez njega se mora. U Radoboju su ostali vrlo kvalitetni igrači: Pelin, Hrvoj, Medved, Korenić, Cigula, Krkalo i Pastorčić. Oni će biti okosnica momčadi kojoj će se priključiti juniori: Filip Mikša, Mihael Klarić, Matija Slukan, Mario Vuzem, Josip Habijanec, Pero Tepuš, Ivan Grobotek i Luka Topolovec. -Trenutno nemamo financijskih sredstava za bolje igrače. Naši mladi igrači dobit će šansu, pa neka pokažu što znaju. Pokušat ćemo dovesti još jednog kvalitetnog veznjaka, no ne pod svaku cijenu. Radije ćemo koju kunu dati našim juniorima, kao pomoć pri školovanju.-riječi su Željka Tihave.

 

Do početka priprema protivnici Radoboja u pripremama biti će: Jedinstvo (31.7.), Mladost (Z) (3.8.), Gaj (5.8.), Rudar DZ (7.8.), Gaj (13.8.), Oštrc (14.8.), Stubica (17.8.). -Pokušat ćemo gajiti što bolje odnose s Gajem i Mladosti iz Zaboka koji su s nama u ligi. Tako ćemo dva puta odigrati protiv Gaja, a nakon tih ogleda organizirat ćemo zajedničko druženje uz večeru. Isto tako imamo dobru suradnju sa NK Mladost s kojom ćemo sigurno odigrati jednu, a ukaže li se prilika i dvije pripremne utakmice.-završio je Tihava.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook