Prethodni članak
Sljedeći članak

Promjena na klupi županijskog prvoligaša iz Donje Stubice

Slaven Belinić vodi Stubicu u novu borbu za vrh


Nakon što je prošle sezone osvojila drugo mjesto i nije uspjela kroz kvalifikacije izboriti status međežupanijskog ligaša, Stubica je napravila promjenu na trenerskoj klupi. Zlatka Brezaka, koji je uspješno vodio momčad, zamijeniti će profesor kineziologije s PRO licencom, Slaven Belinić, koji je proteklih deset godina uspješno radio u omladinskom pogonu ovog kluba, a kao igrač debitirao je za momčad Stubice sa 16 godina i petnaest je sezona uspješno branio boje kluba. Čovjek s takvom stručnošću i privrženošću klubu jednostavno zaslužuje dobiti priliku da se okuša u seniorskim trenerskim vodama. Zanimljivo je da je Belinić vodio neke od sadašnjih prvotimaca Pešeca, Drempetića, Petriška, Markusa, Frančine i Božića još od limača, pa ih poznaje u dušu, što nije nebitno.

Stubica nije pretrpjela velike promjene u prijelaznom roku. Napustio ju je tek Juhar koji se skrasio u Zagorcu (VT), dok su njene redove pojačali Marko Bojo i Jasmin Petriško, oboje povratnici u momčad.
- Zadovoljan sam kadrom. Kako smo prošle sezone bili u samom vrhu, svjestan da se to od nas očekuje i ove sezone, pogotovo iz razloga što smo još jači nego prošle sezone. No i liga je po meni 20% jača, pa neće biti lako. Glavne konkurente vidim u Radoboju, Tondachu, Inkopu i Straži. Očekujem borbu za prvih pet pozicija – govori nam Petriško.
Pripremni period Stubica je otvorila remijem protiv Jaruna (1:1), slijedili su porazi od Gaja (3:2) i Bistre (4:1), a nakon toga sa čak 10:2 pobijedila je Kraljev Vrh.
-Dosta nam je igrača nedostajalo, no zadovoljan sam pristupom onih igrača koji su odigravali pripremne utakmice. Neke smo utakmice odigrali čak i bez zamjena, no pružili smo veliku razinu borbenosti.- zadovoljan je Petriško.

Na startu protiv Mladosti iz Marije Bistrice

Vremena za ušminkavanje nema previše. U prvom kolu I. ŽNL KZŽ, Stubica u nedjelju na svom travnjaku dočekuje Mladost (MB). Nećemo otkriti toplu vodu ako kažemo da je Stubici ova utakmica iznimno važna.

- Otvaramo sezonu lokalnim derbijem protiv Mladosti i fokusirani smo na tu utakmicu. Želimo prvenstvo otvoriti pobjedom radi samopuzdanja, no i radi teškog rasporeda. Nakon te utakmice idemo na noge Straže koja je zasigurno tempirala snagu za kup, a onda dočekujemo Radoboj. Pobjeda protiv Mladosti jednostavno se nameće kao imperativ. Dobro treneriramo, svi su zdravi i kompletni smo, a nadam se da ćemo tako dočekati i Mladost. –završio je Belinić.

Još članaka iz "Sport"

Facebook