Prethodni članak
Sljedeći članak

PRIPREME ZA POVRATAK U TREĆELIGAŠKO DRUŠTVO: Vincelj poveo Zagorec u pripreme

Zagorec na putu povratka ništa ne želi prepustiti slučaju


Legendarni krapinski nogometaš, Tomica Vincelj, poveo je nogometaše Zagorca u pripreme pred nadolazeću sezonu u Međužupanijskoj ligi. Nažalost administrativna borba do jučer krapinskog trećeligaša nije uspjela i Zagorec nije uspio sačuvati trećeligaški status.

No vremena za kukanje nema, treba se što prije vratiti u treći rang, gdje je ovoj momčadi i mjesto. - Šteta što smo ispali, jer smo pokazali da imamo kvalitetu posebno zadnjih 8-9 kola kada smo nizali odlične rezultate. Da li smo sve od sebe, u nekim trenutcima nam je i sreća okrenula leđa, no moramo ići dalje i odmah se vratiti u treću ligu - riječi su trenera Zagorca, Tomice Vincelja.

Zagorec ništa na tom putu povratka ne želi prepustiti slučaju. Vodstvo kluba na čelu s ambicioznim Miljenkom Merkašom, obavilo je sjajan posao u prijelaznom roku. Novi igrači Zagorca tako su postali: Stjepan Poljak, Davor Iskrić, Leon Leuštek, Krunoslav Sedak, Jurica Hendija, Emanuel Andreić, Silvio Kostanjevec i Leon Levak.

- Pojačali smo se gdje smo bili najtanji. Danas mogu reći da na svakoj poziciji imamo po dva kvalitetna nogometaša. Posebno će nam puno značiti iskustvo i znanje Stjepana Poljaka, koji je pojačanje u svakom pogledu. Veliko pojačanje svakako je i Leon Leuštek, čije će nam iskkustvo dobro doći u zadnjoj liniji, no i sva ostala pojačanja vrijedna su pažnje. Isto tako kao pojačanje moram istaći i dovođenje trenera Kristijana Mitrečića, koji je vrsni mladi, ali već dokazani trener -otkriva nam Vincelj.

Svojim je pulenima spremio "pakleni plan". Trenirat će se pet puta tjedno, uz odigravanje minimalno jedne pripremne utakmice tjedno. Slobodan dan igračima bi trebala biti tek pokoja nedjelja. Seriju pripremnih utakmica Zagorec otvara već protiv Radoboja 22.7., a generalka je 19.8. protiv Gorice II.

-Naš cilj je jasan. Ekspresno se vratiti u treću ligu. Ova momčad definitivno ima kvalitetu za to. Glavni konkurenti trebali bi nam biti Ponikve, Zelina i Samobor, no za prave ocjene još je prerano, jer je prijelazni rok jop uvijek u tijeku. S obzirom na igrački kadar mogu obećati da će Zagorec iduće sezone igrati napadački nogomet, što će publika nadam se prepoznati, a samim time i posjećivati naše utakmice u velikom broju - završio je Vincelj.

Od 28 igrača u kadru, Vincelju se iz opravdanih razloga na prvi trening nisu odazvali: Filip Hanžić, Davor Iskrić, Emanuel Andreić i Leon Levak, dok se Darko Kunštek pojavio na prozivci, ali na njega Vincelj zbog ozljede nažalost neće moći računati do proljeća.

Već na prvom treningu vidjelo se koliko će povratak Stjepana Poljaka značiti za ovu momčad.
- Na povratak me privukao razgovor s Miljenkom Merkašom, koji mi je otkrio ambiciozne ideje Zagorca, koji će se ubuduće bazirati na domaće nogometaše i nogometaše iz zagorskog bazena. Došao sam pomoći koliko mogu. U Vinogradaru mi je bilo lijepo, ali radi obitelji jednostavnije mi je biti kod kuće u Hrv. zagorju, a uz to ću još krenuti na školovanje za trenersku licencu. Cilj je jasan, povratak u treću ligu. Na nama je samo da se dobro spremmimo. Imamo puno dobrih i kvalitetnih igrača u kadru. Što se mene tiče igrao samo na visokom nivou treću ligu, pa mi igranje u ovom rangu ne bi trebalo biti problem. Svjestan sam da se od mene puno očekuje i želim pokazati svoju kvalitetu na travnjaku i pomoći momčadi na ostvarenju zadanog cilja - riječi su Stjepana Poljaka.

Popis igrača NK Zagorec po pozicijama:

vratari: Hrvoje Ranogajec, Emanuel Andreić, Dominik Babić
stoperi: Nikola Lešković, Jurica Hendija, Leon Leuštek, Vedran Petrović
bekovi: Andrej Landripet, Karlo Oraić, Mario Landripet, Matija Konjić, Karlo Posilović
vezni: Filip Hanžić, Stjepan Poljak, Marko Strabić, Krunoslav Sedak, Mihael Turniški, Jurica Sambol, Silvio Kostanjevec, Matej Hoić, Leon Levak, Darko Kunštek
napadači: Matija Smrekar, Dino Postonjski, Davor Iskrić, Kristijan Kresonja, Marko Mlinarić, Robert Glavač
TRENER: Tomica Vincelj
POMOĆNI TRENERI: Kristijan Mitrečić i Nikola Suntešić

Popis pripremnih utakmica NK Zagorec Krapina:
22.7. Radoboj
19.7. Mladost (Z)
1.8. Rogaška
5.8. Kustošija
9.8. Celje
13.8. Gaj
19.8. Gorica

Još članaka iz "Sport"

Facebook