Prethodni članak
Sljedeći članak

PREKASNO BUĐENJE: Mladost izgubila od Prečkog


Mladost Zabok poražena je na svom travnjaku u 17. kolu IV. NL-središte Zagreb – skupina A. Bolje je bilo Prečko, a krajnji rezultat bio je 3:4, nakon što su gosti već u 27. minuti vodili s 4:0. Zabočani su se malo probudili u nastavku, ali prekasno za barem bod.

Ne želimo umanjiti zasluženu pobjedu gostiju, ali imali su Zabočani dosta problema pred ovu utakmicu. Zbog kartona nisu igrali Jurica Kotarski i Matija Drempetić, a da nevolja za njih bude veća već u 2. minuti im se ozlijedio Jakov Drčić nakon što je izveo korner s lijeve strane i priredio šansu Leškoviću koji pogađa vanjski dio mreže. Gosti su par minuta imali brojčanu prednost dok se Gregurić zagrijavao da zamijeni Drčića i vrlo brzo su ju iskoristili. Brzi Innocent odlično je probio lijevu stranu i ubacio za Jurčića koji s ruba kaznenog prostora prekrasno pogađa za 0:1. Mihovilić se ispružio koliko je mogao, čak se pritom i lakše ozlijedio, ali udarac je bio neobranjiv. Još se nisu ni oporavili od uvodnog šoka, a već u 8. minuti je Innocent „prehladio“ u ovoj utakmici izgubljenog Šibalića, prošao kraj njega kao „brzi vlak“ i rutinirano spremio loptu u mrežu za 0:2. U 20. minuti pokušava za domaće Škrlec nakon ubačaja aktivnog V. Kotarskog, no iz dobre pozicije puca u blok. Pet minuta kasnije već je 0:3.

Nezaustavljivi Innocent ponovno je odlično probio lijevu stranu i ubacio za Repinca čiji udarac Mihovilić odlično brani, no lopta se na njegovu nesreću odbija do Gjuraseka koji ju sigurno sprema u mrežu. U 27. minuti velika greška Šoštara kojeg je preletjela lopta, pretrčao ga je Innocent i sigurno poentirao za 0:4. Bila je do dvadeset sedam minutna „noćna mora“ Zabočana. Dvije minute kasnije dobro puca Gregurić nakon ubačaja V. Kotarskog, ali Klanjčić brani. Kakav-takav tračak nade domaćima je u d 36. minuti donio Smrekar koji se odlično ubacio na prvu stativu i poentirao glavom za 1:4 nakon odličnog ubačaja V. Kotarskog s lijeve strane. U 40. minuti lopta preskače nesigurnog Šibalića, no Repinca kao da nije očekivao takvo darivanje i pucao je pokraj gola.

Novi peh za domaće u 52. minuti kada je igru zbog ozljede morao napustiti Gregurić. Do 61. minute nije bilo uzbuđenja, a onda je Smrekar oštro opalio s dvadesetak metara udaljenosti, ali Klanjčić odlično brani njegov udarac. U 69. minuti istaknuo se Mihovilić odličnom obranom Stipiću koji je dobro pucao glavom poslije ubačaja Jurčića s lijeve strane. Domaći su uspjeli smanjiti vodstvo Prečkog u 80. minuti. Ponovno je V. Kotarski odlično ubacio s lijeve strane, a Krajačić koji je unio živost u igru Zabočana pogađa glavom za 2:4. U 90. minuti Smrekar pokušava iz slobodnjaka, lopta se odbija od zida i umalo vara Klanjčića, ali ipak završava u korneru. I na kraju već duboko u sudačkoj nadoknadi u kaznenom prostoru gostiju srušen je Lešković, a sudac Puškarić opravdano pokazuje na „bijelu točku“. Sigurni realizator kaznenog udarca za konačnih 3:4 bio je prvi topnik lige, Matija Smrekar.

Čestitke organiziranim gostima na zasluženoj pobjedi, a domaći se moraju zapitati kojim smjerom žele dalje krenuti. Poraz nije tragičan, ali želi li Mladost u rang više, ovakve se stvari više ne smiju dešavati. U ovoj se utakmici pokazalo da stoper Šibalić definitivno nije igrač u rangu Jurice Kotarskog i Leškovića, a da je mladi Luka Durević bolje rješenje od njega i sigurno mu treba dati priliku. Što se tiče druge prinove, Gucić je jak na lopti, ali previše solira i premalo igra za momčad, no radi se o mladom igraču koji ima potencijal, ali će morati promijeniti navike. Mladost sada čeka serija od tri gostovanja, ali dobra je vijest za trenera Bartolića da se u kadar vraćaju Matija Drempetić i Jurica Kotarski.

MLADOST ZABOK – PREČKO 3:4 (1:4)
ZABOK: igralište SC Zaseka, GLEDATELJA: 150, SUCI: Puškarić, Lipoščak i Knezović.
STRIJELCI: 0:1 Jurčić 4', 0:2 Innocent 8', 0:3 Gjurasek 25', 0:4 Innocent 27', 1:4 Smrekar 36', 2:4 Krajačić 80', 3:4 Smrekar 90'+5.
MLADOST ZABOK: Mihovilić, Šoštar, Smrekar, V. Kotarski, Gucić (70' Krajačić), Šibalić (46' Durević), Škrlec (70' Petek), Lešković, Ma. Benčić (46' Mi. Benčić), Drčić (6' Gregurić, 52' Ocvirek), Hrastinski. TRENER: Drago Bartolić
PREČKO: Klanjčić, Jurčić, Rudan (90'+2 Jaković), Junior, Vinković, Baltić, Gjurasek (46' Savić), Stipić, Repinc (90'+2 Vidović), Innocent (65' Maslarić), Pavić (87' Banožić). TRENER: Stipe Tokić

Evo i svih rezultata ovog kola, tablice, ljestvice strijelaca i parova sljedećeg kola:

Lista strijelaca:

23

Smrekar Matija (3 KU) (NK Mladost Zabok)

13

Abramović Ivan (2 KU) (NK Ravnice)

11

Luter Filip (1 KU) (NK Odra)

10

Kiš Dominik (2 KU) (NK Devetka)

Vujica Dubravko (3 KU) (NK Golubovec)

9

Bobek Dario (NK Golubovec)

Ejiofor Innocent Ezechukwu (NK Prečko)

8

Cujzek Dominik (NK Rudar (DZ))

Kotarski Vinko (NK Mladost Zabok)

Parovi 18. kola:

Sesvetski Kraljevec – Golubovec   16.03.2024. 16 h

Ivančica – Ilovac                              17.03.2024. 16 h

Brezovica – Blato                              16.03.2024. 16 h

Odra – Mladost Zabok                    17.03.2024. 16 h

Prečko – Špansko                              15.03.2024. 19 h

Polet (SK) – Zagreb                          16.03.2024. 16 h

Rudar (DZ) – Ravnice                     17.03.2024. 16 h

Straža – Devetka                              16.03.2024. 16 h

.

.

.

Još članaka iz "Sport"

Facebook