Prethodni članak
Sljedeći članak

Požgaj promet obranio prošlogodišnji naslov

U Donjoj Šemnici održan 8. Memorijalni malonogometni turnir 2 viteza domovine Ivan Krepelnik i Stjepan Haramina

  • 1.MJ_POŽGAJ PROMET.JPG

    Požgaj promet


U Donjoj Šemnici održan je 8. memorijalni malonogometni turnir 2 Viteza Domovine Ivan Krepelnik na kojem je nastupilo 16 ekipa a pobjednik je, potvrda prošlogodišnjeg naslova, ekipa Požgaj prometa.

Graditeljstvo Merkaš

Prije samog početka turnira, u nazočnosti predstavnika braniteljskih udruga s područja naše Županije, hrvatskih branitelji, obitelji poginulih i umrlih hrvatskih branitelja, izaslanice ministra hrvatskih branitelja, načelnice Sektora za udruge iz Domovinskog rata, kontrolu i analizu projekata pri Ministarstvu hrvatskih branitelja Nevenke Benić, gradonačelnika Krapine Zorana Gregurovića, te mnogi drugi brojni uzvanici, svečano je otkrivena spomen ploča poginulim hrvatskim braniteljima Stjepanu Haramini i Ivanu Krepelnik.

Turnir su otvorili gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović i Stjepan Merkaš, predsjednik NS KZŽ, uručivši poklon lopte organizatoru turnira koje će biti namijenjen članovima DVD-a Donja Šemnica i učenicima Područne škola Šemnica.

Slavek i prijatelji

Turnir je protekao u ozračju odlične organizacije i kvalitetnog malog nogometa koji su pružile ekipe da bi na kraju u polufinalu ipak završile 4 najkvalitetnije – Požgaj promet, Slavek i prijatelji, Svedruža te Graditeljstvo Merkaš. 

U prvom susretu polufinala igrali su Požgaj promet protiv ekipe Slavek i prijatelji u kojem se očekivala tvrda i borbena utakmica ali je smjer utakmice usmjerio prvi rano postignuti pogodak ( Mateo Mužar ) te ubrzo i drugi tako da je do kraja susreta ekipi Požgaj prometa  trebala smirenost i rutina da lako privedu utakmicu kraju i upišu pobjedu ( 4:1 ) koja ih je vodila u finale.

U drugom polufinalu potvrdila su se očekivanja da ćemo gledati strpljiv, taktički odlično odrađen i borben susret koji je na kraju ipak dobila, 2:0, ekipa Graditeljstva Merkaš i plasirala se u polufinale.

U borbi za treće mjesto izvodili su se samo penali u kojima je više sreće i smirenosti imala ekipa Slavek i prijatelji pobijedivši rezultatom 3:2 ekipu Svedruže.

Zoran Gregurović i Stjepan Merkaš uručili poklon

Finalni susret je pokazao da je ekipa Požgaj prometa u ovom trenutku kvalitetnija i sigurnija od Graditeljstva Merkaš te su na poluvrijeme otišli vodstvom od 2:0. Nada domaćina  u preokret dogodila se početkom drugog poluvremena kada su smanjili na gol zaostatka ali vrlo brzo Matija Majcenić sa svoja dva pogotka stavlja točku na i postavivši konačni rezultat: Požgaj promet 4. Graditeljstvo Merkaš 1.

Svedruža

 

Četiri prvoplasirane ekipe dobile su pehare i novčane nagrade dok će prijelazni pehar i ove godine, do slijedećeg turnira, ukrašavati vitrine Požgaj prometa.

Dodijeljene su individualne nagrade – prigodne skulpture- za najboljeg strijelca ( 6 pogodaka, op.a. ) i igrača koji je dobio Matija Majcenić dok je najbolji golman turnira Alen Đurman ( Graditeljstvo Merkaš ).

Alen Đurman, najbolji golman

Sve susrete odlično su sudili Nikola Kožar, Martin Komorski i Mihael Jerneić.

REZULTATI: Četvrtzavršnica: Požgaj promet – DVD Šemnica 3:0; Slavek i prijatelji – Radograd 3:0; Svedruža – AiB Elektro 3:2; Graditeljstvo Merkaš – PUB Bedekovčina 1:0. Poluzavršnica: Požgaj promet – Slavek i prijatelji 4:1; Svedruža – Graditeljstvo – Merkaš 0:2. Za treće mjesto: Slavek i prijatelji – Svedruža 3:2 ( na penale ). Finale: Požgaj promet – Graditeljstvo Merkaš 4:1. Matija Majcenić, najbolji igrač i strijelac

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook