Prethodni članak
Sljedeći članak

Poraz Stubice za kraj polusezone

4. NL – središte skupina A: 15. kolo: Stubica – Polet (SK) 1:2


Stubica je u 15. kolu 4. NL središte skupina A dočekala Polet (SK). Teška utakmica za kraj sa vrlo dobrim protivnikom, no Stubica je u zadnje vrijeme podigla formu i polako bježi sa dna. U toj kalkulaciji eventualna pobjeda u zadnjem jesenskom nastupu bila bi pravi dodatni motiv za osnaženje na proljeće. Polet je pak također razmišljao o pobjedi, koja bi ga lansirala u top pet.

Gosti odmah poveli, domaćini se vratili

Krenulo je šokantno za domaćine. Već u 1. minuti gosti dolaze do 0:1. Domaćini kao da se nisu snašli na početku, gosti su izveli kvalitetnu akciju, a u završnici Sven Fučkar Turk pogađa za 0:1. No, nakon toga Stubica se budi i kreće po izjednačenje. U jednoj akciji Nikola Pešec bježi i ulazi u kazneni prostor i pada nakon kontakta, ali sudac sam odmahuje rukom. Za goste je pak zaprijetio Patrik Ćavar, ali udarac odlazi preko gola.

Stubica može izjednačiti i nakon dva dobra prodora Pešeca po desnoj strani. No, nakon prvog ubačaja Dario Matuša puca preko gola, a nakon drugog, obrana izbija loptu u zadnji čas ispred Roberta Glavača, koji se nažalost u zadnjim trenutcima prvog dijela teže ozlijedio i morao napustiti igru. No, još prije toga, u 34. minuti Stubica ipak dolazi do poravnanja. Sjajno je reagirao Patrik Kelava, i sa nekih 25 metara malo s desne strane sjajno pogodio za 1:1, rezultat s kojim se otišlo na odmor. Ozljeda Glavača samo je još više otežala, jer Stubica ionako nije bila kompletna. Drempetić, Mat. Landripet, Petir… dio je liste igrača koji su propustili zadnje kolo.

Presudio jedan korner

Prva prijetnja domaćina u nastavku stigla je u 52. minuti kada je Matej Grabušić probio lijevu stranu i zavrnuo desnom nogom pred gol. No, napadači domaćina malo kasne na loptu, koja odlazi pored gola. U istoj minuti prijete i gosti po desnoj strani, a nakon ubacivanja lopta se odbija na 20 metara gdje je sam Matija Pavlović, koji puca malo pored gola. U 53. minuti Pešec ulazi u kazneni prostor s lijeve strane i pokušava desnom nogom, ali loše zahvaća loptu, koja čak ostaje u terenu, pa pokušava još nešto spasiti Ivan Čekolj na drugoj stativi, ali obrana ipak izbija.

U 55. minuti dobro ubacivanje gostiju na Ćavar, koji sa 14 metara puca glavom, srećom po istrčalog Davida Mužinu ipak pored gola. U 62. minuti Ivan Lasić je izmaknuo obrani domaćina na lijevoj strani. Domaćini traže zaleđe, no zastavica je spuštena pa Lasić izlazi sam na Mužinu, koji sjajno brani njegov udarac i spašava domaćine. U 73. minuti Polet (SK) dolazi do novog vodstva. Pavlović je izveo korner s desne strane, a Ćavar sjajno skočio i okružen dvojicom uspio pogoditi glavom neobranjivo za 1:2. U 75. minuti Stubica je opet u prilici. Nakon ubacivanja lopta pada na 13 metara, na nju natrčava Pešec i puca jako ali preko gola.

Stubica u zadnjih 10 minuta sve karte stavlja na napad, a to otvara i prostor za kontru gostiju. U 86. minuti ostalo je prostora za Pavlovića, no njegov udarac sa 16 metara Mužina brani. U 89. minuti novi korner za Polet (SK); ovaj puta s lijeve strane. Opet ubacuje Pavlović, a ovaj puta najviši u skoku je Niko Vlatković, no puca glavom malo pored gola. U 2. minuti nadokande Stubica ima veliku priliku za bod. Grabušić je izveo aut, obrana loše izbila i lopta je stigla na 10 metara do Matuše, koji puca jako ali preko gola.  

Izjave: Damir Srebačić, trener NK Stubica: ''Zadnje kolo, težak teren, dobar protivnik. Utakmica je bila korektna. Nažalost, oni su imali malo više sreće, mi nismo bili dovoljno koncentrirani, primili smo dva bezvezna gola. Fale nam 2-3 igrača, što je nama puno. Mislim sa su dečki u datom trenutku dali sve od sebe. Sad čekamo krvnički rad na proljeće, da se možemo pripremiti onako kako spada i da možemo na proljeće pokazati ipak pino više nego sada.''

Zoran Vukelić, trener NK Polet (SK):''Domaćin dosta nezgodan. Obzirom na teren kakav je bio, utakmica odlična. Uvjeti nisu niti za županijski rang. Bolje smo se snašli i to je to. Čestitke Stubici na korektnosti i nadam se da će uspjeti zadržati status četveroligaša.''

4. NL – središte skupina A, 15. kolo

STUBICA – POLET (SK) 1:2 (1:1)

SUCI: Novak, Jurišić, Kovač    GLEDATELJA: 50

STRIJELCI: 0:1 Fučkar Turk 1', 1:1 Kelava 34', 1:2 Ćavar 73'

STUBICA: Mužina, Grabušić, Matuša, Čekolj (64' Božić), Vlahović, Pešec, Kelava, Mar. Landripet, Pirički, R. Glavač (41' Iskrić), Korman (82' Benko); trener: Damir Srebačić

POLET (SK): Kovač, Križić, Vojnović, Martinović, Vlatković, Gotovac (72' Ig. Lasić), Pavlović, Iv. Lasić, Fučkar Turk (82' Orji), Gavranović, Ćavar; trener: Zoran Vukelić

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook