Prethodni članak
Sljedeći članak

POČINJE PREMIJER LIGA: Zabok i Šibenik jamče košarkaški spektakl

Utakmica se igra ove nedjelje u 15 sati s izravnim prijenosom na Drugom programu hrvatske televizije


Uzbuđenje raste iz dana u dan. Ovog vikenda započinje natjecanje u novooformljenoj elitnoj košarkaškoj Premijer ligi. Zabok na startu dočekuje Šibenik i to u nedjelju 8.10. u 15 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku. Zanimanje za utakmicu je ogromno, a iz Zaboka će ići i direktan prijenos na drugi program Hrvatske televizije. To će svakako biti dodatni motiv da igrači obje momčadi daju sve od sebe.


Obje momčadi pretrpjele su brojne promjene. Zabok su napustili Puljko, Polutak, Zrnić, Tomscik, Babić i Vodopija, Lež je prestao s aktivnim igranjem, a Črnjević je trenersku klupu nakon 20 godina prepustio Ivanu Perinčiću. Uz njega redove Zaboka pristigli su i Antonio Vlaić, Sven Smajlagić, Franko Kalpić, ZvonimriĆutuk i Ivan Vučić koji nas je oduševio svojim napretkom u posljednjih godinu dana. Još veći je egzodus doživio Šibenik kojeg su napustili Teo Petani, Roko Badžim, Ive Ivanov, Ivan Siriščević, MiralemHalilović, Izet Turkylmaz, dok se Ivan Blaće oprostio od aktivnog igranja. Tako se trener Vladimir Anzulović odlučio na mlade snage, koje će predvoditi kapetan Domagoj Bašić, mladi ali iskusni Krešimir Radovčić, te novopridošli Ivan Mileković, Filip Bundović i Toni Vitali. Sva trojica pokazala su se kao pojačanja, a osobito Bundović, koji je dio svoje igračke karijere proveo i u Zaboku.
Obje momčadi iza sebe imaju odličan pripremni period. Zabok je odigrao devet pripremnih utakmica i osam puta pobijedio, a isti je broj utakmica odigrao i Šibenik koji šest puta pobijedio, jednom je poražen i jednom je odigrao neriješeno protiv Ribola Kaštele.

Perinčić zadovoljan pripremama

-Moji igrači jako dobro treniraju i od prvog dana se ponašaju vrlo profesionalno. Imali smo sreće što su nas zaobišle ozljede, za što je također dosta zaslužan kondicijski trener Nikola Suntešić, koji jako dobro obavlja svoj dio posla. Ove pobjede gode, ali ne znače puno izuzev što igračima napune samopouzdanje. Sve počinje u nedjelju kada počinje Premijer liga. U globalu sam zadovoljan kako smo odradili pripreme. Bilo je teško i naporno. Ja sam inzistirao na nekim stvarima s kojim se moji igrači nisu susretali. Remetili su nas dolasci i odlasci igrača, ali generalno gledajući vrlo sam zadovoljan pripremnim periodom-otkriva nam trener Zaboka Ivan Perinčić
U posljednjoj sezoni Zabok je dva put uvjerljivo poražen od jakog Šibenika, koji je na kraju lige prije playoffa bio prva momčad hrvatskog prvenstva. Situacija se znatno promijenila. Zabok se pojačao, Šibenik je oslabio, no ne treba se zavaravati da će Zabok imati lak zadatak protiv narančastih iz Šibenika.
-Šibenik je odlična momčad s odličnim trenerom Vladimirom Anzulovićem, koji je inače moj dobar prijatelj. Poznam njegovu košarkašku filozofiju i znam što nas otprilike čeka u nedjelju. Šibenik je momčad koja igra presing po cijelom terenu i spoj je mladosti i iskustva. Pitanje je hoće li za njih igrati Miro Bilan, što bi bila velika prednost na njihovoj strani. I oni su jako dobro odigrali pripremni period. Pokušali smo doći do neke snimke, no nismo uspjeli za sada. Pozivam navijače da nas bodre u ovoj važnoj utakmici. Obećavam da ćemo dati zadnji atom snage za pobjedu. U Zabok na domaćem parketu nećemo respektirati nikoga-završio je Perinčić.

Pripremne utakmice KK Zabok:
Zabok-Rudeš 104:76
Tajfun – Zabok 75:58
Celje – Zabok 58:78
Zagreb – Zabok 90:95
Zabok-Zagreb 94:84
Zabok-Podčetrtek 91:76
Zabok – Gorica 83:66
Zabok-Rudeš 87:61
Zabok – Rogaška 75:71

Pripremne utakmice KK Šibenik:
Šibenik-Alkar 99:62
Šibenik-Alkar 64:48
Šibenik – SXT Primorska Koper 75:71
Venecija – Šibenik 85:58
Šibenik-Jazine 85:57
Jazine – Šibenik 72:78
Šibenik-Ribola Kaštela 92:92
Ribola Kaštela-Šibenik 70:78

Petar Marić pristupio Zaboku
ZABOK Sportski direktor Zaboka, Dragutin Črnjević-Chicom,“mamićevski“ je odradio zadnje trenutke prijelaznog roka. Nakon Svena Smajlagića, Zaboku je pristupio i sjajni Petar Marić, koji je prošle sezone branio boje Cibone. Veliko je to pojačanje za Zabok uoči utakmice protiv Šibenika. Marića zaista ne treba posebno predstavljati. On je zasigurno jedan od najkompletnijih hrvatskih košarkaša, sposoban pokriti pozicije od 1-4. Marić je već proveo tri sezone u Zaboku i bio glavni igrač, a postao je čak i kapetan kluba kada je Zabok ostvario najveću pobjedničku seriju u prvoligaškom društvu nanizavši devet pobjeda. Iz Zaboka je otišao u Kvarner gdje je također imao odličnu sezonu koja je ga je odvela prema Ciboni s kojom je igrao finale playoffa. (tz)

Još članaka iz "Sport"

Facebook