Prethodni članak
Sljedeći članak

Pobjede zagića Tondacha i limača Lučkog na turniru "Srećko Tisanić-Škifa"

Zanimljivo je da su Bedekovčanci umalo odustali od natjecanja, nisu se ni pojavili prvi natjecateljski dan, a onda su se ipak priključili i otišli do kraja


Nakon tri natjecateljska dana na igralištu Mladosti u Zaboku završeno je 3. izdanje memorijalnog turnira za zagiće i limače koji nosi ime legendarnog nogometaša i trenera Srećka Tisanića - Škife, koji nas je prerano zauvijek napustio i zadužio svojom nesebičnom požrtovovanošću i borbenošću, koja služi kao primjer budućim naraštajima NK Mladost. Njemu u čast već treću godinu za redom omladinski pogon NK Mladost iz Zaboka, na čelu s voditeljom Damirom Srebačićem i trenerima iz pogona organizira turnir zagića i limača, koji je svake godine igrački sve kvalitetniji, a organizacijiski standardi iz godine u godinu sve su viši.

Ove godine okupilo se 12 momčadi u konkurenciji zagića i 15 u konkurenciji limača. Nakon uzbudljivih utakmica pobjedu su odnijeli zagića Tondacha iz Bedekovčine i limači Lučkog.
Zanimljivo je da su Bedekovčanci umalo odustali od natjecanja, nisu se ni pojavili prvi natjecateljski dan, a onda su se ipak priključili i otišli do kraja. U četvrtfinalu su s 5:1 torpedirali Radoboj, ništa bolje u polufinalu nije prošla ni Kustošija koja je pobijeđena s 5:1, da bi u zanimljivom finlau protiv Olimpa iz Zaprešića pogotkom Iana Jurineca sredinom drugog poluvremena došli do turnirske pobjede. Zagići Tondacha imali su u svojim redovima najboljeg strijelca, Bornu Đureka, koji je postigao šest golova, dok je najbolji vratarem turnira proglašen Lovro Antunović iz Intera, a najboljim strijelcem Mateo Moguš iz Olimpa.

Pod vodstvom Tomislava Rogana kojeg je u polufinalu i finalu zbog nastupa za seniore Tondacha u ligaškom nadmetanju uspješno zamijenio Vladimir Mutak, za zagiće Tondacha nastupili su: David Plavić, Marko Antonio Meštrović, Franko Bosec, Mihael Mutak, Franko Rumbak, Ian Jurinec, Borna Đurek, Martin Kučko, Valentino Škreblin, Luka Mlinarić, Antonio Jagarčec i Ivan Gabrijel Meštrović.

Limači Lučkog bez primljenog zgoditka

Limači Lučkog turnir su završili pobjedom bez primljenog zgoditka na turniru. U četvrtzavršnici s 2:0 nadmašili su Zagorec iz Krapine, da bi u polufinalu s 3:0 savladali Inter, a istim rezultatom u finalu Rudar DZ, koji je drugim mjestom obranio zagorsku čast. Sa sedam pogodaka najbolji strijelac u konkurenciji limača bio je Neo Kovačec, dok su iz redova pobjednika stigli najbolji vratar Tin Pajs i najbolji igrač Ivor Biluš. Pod vodstvom trenera Mladena Stipkovića za Lučko su nastupili: Tin Pajs, Luka Lakić, Josip Kaleb, Toni Arežina, Mauro Đekić, Fran Mihael Fiket, Luka Jelić, Lukas Kerman, Luka Lukić, Luka Maričić, Ante Marić, Manuel Marijanović, Petar Močibob, Ivor Biluš i Lovro Ćosić. Drugoplasirani Rudar DZ vodio je Renato Černjević, a igrali su: Filip Cigula, Emanuel Kolarić - Kovačić, Lovro Bartol, Fran Tkalec, David Kovačić, Antonio Sinković, Patrik Lončar, Luka Sinković, David Kurek, Gabriel Kolar - Kovačić, Karlo Miljan, Jan Bartol, Josip Cesarec i David Krznar.

- Mogli smo možda i bolje, jer u ligi igramo s kvalitetnijim momčadima, no sve u svemu bilo je ovo jedno lijepo iskustvo. Prošle godine smo bili druge, ove smo stigli do kraja bez primljenog pogotka, tako da sam s te strane zadovoljan. Organizacija turnira bila je besprijekorna i vrijeme nas je dobro poslužilo. Bio je ovo jako lijep vikend u Zaboku. Iduće godine dolazimo braniti naslov u Zabok. - riječi su trenera limača Lučkog, Mladena Stipkovića.
Utakmice na turniru uspješno su sudili: Boris Petriško, Petar Pavlić, Zdravko Fotivec, Stjepan Mihaljinec i David Veseljak. Najboljim pojedincima i momčadima nagrade su dijelili Damir Srebačić, voditelj nogometne škole NK Mladost i Mario Draganić izvršni direktor zabočkog nogometnog kluba.

Rezultati

Zagići
Četvrtfinale: Olimp - Zagorec 4:0, Radoboj - Tondach 1:5, Rudar DZ - Kustošija 5:6, Inter - Mladost 3:2
Polufinale: Kustošija -Tondac 0:5, Olimp - Inter 1:0
Za 3. mjesto: Inter - Kustošija 4:1 (penali)
FINALE: Tondach - Olimp 1:0
Konačni poredak: 1. Tondach, 2. Olimp, 3. Inter, 4. Kustošija

Limači

Četvrtfinale: Rudar DZ - Pregrada 4:1, HAŠK - Mladost 1:0, Lučko - Zagorec 2:0, Inter - Dinamo (J) 3:2
Polufinale: Lučko - Inter 3:0, Rudar DZ - HAŠK 2:1
Za 3. mjesto: Inter - HAŠK 3:2
FINALE: Lučko - Rudar DZ 3:0
Konačni poredak: 1. Lučko, 2. Rudar DZ, 3. Inter, 4. HAŠK

Članak s turnira možete pronaći i u sutrašnjem tiskanom izdanju Zagorskog lista

Još članaka iz "Sport"

Facebook