Prethodni članak
Sljedeći članak

Po teškom terenu Gaj do vrijedne pobjede

Odigrana je utakmica 4. NL središte


Danas je Gaj u Maču odigrao utakmicu 20. kola 4. NL središte. U goste su stigli Gradići. Bila je to tek druga utakmica Gaja u proljetnom dijelu, nakon što su prva dva proljetna kola odgođena za 18. travnja i 1. svibnja, a utakmicu 18. kola koju je Gaj odgodio protiv Save Strmec odigrat će već ove srijede 4. travnja. Kako je po rasporedu u 21. kolu Gaj također domaćin i to Slunju, u 8 dana Gaj su očekivale čak tri domaće utakmice. Najjača se činila upravo ova prva, jer Gradići su u nju ušli sa 3. mjesta i 35 bodova, 7 više od petog Gaja, ali i sa utakmicom više od Gaja. Utakmica je odigrana po iznimno teškom terenu, natopljenom kišom. Uz to na klupi nije bilo trenera Željka Deaka, već je momčad vodio Mario Čehulić.

Početak za poželjeti

Gaj je poveo iz prve prave akcije. Bio je to početak za poželjeti. Nije se činila obećavajuća akcija po lijevoj strani, no nakon nabacivanja lopte, obrana Gradića nije najbolje otklonila opasnost. Lopta je došla do Karla Bobinca koji puca. Na putu do gola, lopta se još od nekoga odbila i golman Petar Kovačić bio je nemoćan. Tako je Gaj već u 2. minuti poveo 1:0. Prvi pokušaj gostiju stigao je u 11. minuti. Pomalo iznenada sa 35 metara opalio je kapetan gostiju Ivan Rajić, a na teškom i skliskom terenu Krunoslav Škof imao je problema loptom, no uspio je odbiti u korner. Nakon toga igralo se po sredini i do 24. minute nije bilo ničega vrijednog bilježenja. U 24. minuti raspoloženi Karlo Oraić prolazi po desnoj strani, daje povratnu za Bornu Vinčića, koji puca sa 20 metara, ali Kovačić brani. U nastavku akcije pokušava i Dubravko Vujica, no udarac je lagan zalogaj za odličnog Kovačića. U 25. minuti Tomislav Čavala pronalazi na lijevoj strani Karla Bobinca, koji oštro nabacuje, ali na 5 metara nema nikoga od domaćih napadača. U 32. minuti Oraić gura dubinsku loptu za Marka Martinića, koji dolazi na 10 metara iskosa, ali udarac opet završava u rukama golmana gostiju. U 34. minuti da lijeve strane Vujica daje loptu paralelno uz kazneni prostor, a iz prve puca Oraić. Pogađate, Kovačić i to brani. Gosti su u prvom poluvremenu bili nadigrani, do poluvremena ipak bilježimo dva pokušaja. U 38. minuti sa 25 metara malo iskosa iz slobodnog udarca pucao je Igor Hajduk, ali lopta iako je prošla pored živog zida nije stigla do Škofa, već ju je izbio Petar Krpanec. U 41. minuti obećavajuća akcija po desnoj strani gostiju prekinuta je zbog zaleđa, na koji su gosti imali prigovora. Na poluvrijeme se tako otišlo sa 1:0.

Oraić potvrdio pobjedu

U nastavku, odmah u 46. minuti Gaj stvara prvu priliku. Miroslav Blagec probio se po lijevoj strani, oštro ubacio, ali u blizini gola, gdje je lopta prošla, nije bilo nikoga od domaćina. No, u nastavku gosti su uspostavili ravnotežu, barem kad je u pitanju loptanje na sredini. Imali su i koju prigodu više, no ne odveć opasnu po Škofa. U 55. minuti tako su nakon velike gužve uslijedila dva pokušaja gostiju, no oba su završila u bloku. Samo minuti kasnije Blagec se opet probija po lijevoj strani, ovaj puta malo ulazi prema golu i puca, ali za Kovačića to je lagan posao. Nakon 15 minuta gotovo ničega u 71. minuti gosti prijete. Filip Župetić koji je u igru ušao u 56. minuti našao se u skoku sa golmanom domaćina, no lopta je završila u gol autu. U 74. minuti utakmica je riješena Karlo Bobinec našao se na lijevoj strani, i dok se sa tribina moglo čuti ''vrati natrag'', Karlo je imao bolju viziju. Oslobodio se čuvara i sa same crte nabacio oštru loptu pred gol Kovačića. Na nju je naletio Oraić i iz prve zakucao u mrežu za 2:0. Gaj je uspješno do kraja obranio prednost, iako su gosti imali još tri pokušaja. U 79. minuti jednu dubinsku loptu primio Župetić i to na 10 metara, ali Škof je bio oprezan, a u nastavku akcije Rajić puca sa velike udaljenosti, bezopasno. Župetić pokušava i u 85. minuti iz okreta, ali opet samo do Škofa, da bi Damir Bogović u 86. iz slobodnjaka sa 25 metara pogodio živi zid. Zadnju pokušaj imao je Gaj i to u 87. minuti kada je Kristijan Kresonja probio se po desnoj strani, oštro nabacio, ali je obrana gostiju otklonila opasnost. Tako je Gaj stigao do vrijedne pobjede kojom se primaknu Gradićima na 4 boda, a već u srijedu u zaostaloj utakmici protiv Save Strmec može i na bod razlike. Što će biti sa trenerom Gaja, nismo uspjeli saznati, Čehulić je najavio uskoro rješavanje te situacije, a na utakmici smo vidjeli Danijela Tomaškovića, koji se već par dana u kuloarima spominje kao moguće rješenje. Uz indikativan smiješak na naše pitanje nije želio dati niti negativan niti potvrdan odgovor. No, tko zna, možda već u srijedu saznamo više.

Još članaka iz "Sport"

Facebook