Prethodni članak
Sljedeći članak

Pioniri NK 'Jedinstva' i NK 'Zagorca' na međunarodnom turniru u Opuzenu

Stariji pioniri NK 'Jedinstva' ovojili su drugo mjesto između devet klubova koji su se natjecali u kategoriji U-15.


Na Međunarodnom nogometnom turniru u Opuzenu nastupalo je 58 klubova u 4 kategorije  U9 , U11 , U13 , i U15, a među njima i dvije zagorske ekipe.

Momčad Jedinstva nastupila je u kategoriji U-15 u kojoj je za protivnike imala Neretvu iz Metkovića , Tomislavgrad iz Bosne i Hercegovine te Široki Brijeg također iz BiH. U drugoj skupini su bili  Zrinjski iz Mostara , Jadran iz Ploča , NK. Trnje Zagreb , Neretvanac iz Opuzena i NK Čapljina iz BiH.

Rezultatima 2-0 protiv Neretve , zatim 3-2 protiv Tomislavgrada i 0-0 protiv Širokog Brijega momčad Jedinstva osvojila je prvo mjesto u skupini i plasman u polufinale gdje su igrali protiv Zrinjskog iz Mostara. Nakon 2x 20 min rezultat je bio neriješen 0-0 , te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca gdje je Jedinstvo bilo uspješnije i sa rezultatom 3-2 ušlo u finale. Golove za Jedinstvo postigli su Karlo Gregurić, Sven Vranješ i Tin Čavar.

Nakon prekrasna tri dana u ovom zadnjem četvrtom kiša je pokvarila pravi ugođaj finalne utakmice i na teškom mokrom i raskvašenom terenu momčad zagrebačkog Trnja bila je bolja i pobijedila rezultatom 2-0.  Drugo mjesto na turniru je veliki uspjeh i iznad svega ogromno iskustvo za daljnji razvoj mladića pod stručnim vodstvom njihovog trenera gospodina Roberta Večeka.

Najbolji strijelac turnira u kategoriji U-15 bio je igrač Jedinstva Karlo Gregurić s postignutih 5 golova. Tako se momčad Jedintva s turnira na kojem su nastupale momčadi iz Hrvatske Bosne i Hercegovine i Slovenije, uz Dinamo, Hajduk, Šibenik, Zrinjski i Široki Brijeg vratila sa medaljama i peharom za osvojeno 2. mjesto!

Treba još spomenuti da je na ovom turniru nastupila i generacija mlađih pionira NK ” Zagorec ” Krapina. Natjecali su se u skupini sa momčadima Zrinjskog, Jadranom iz Ploča i Neumom te isto tako ostavili dobar dojam. U skupini su izgubili rezultaom 0-3 od Zrinjskog, zatim odigrali 2-2 sa Neumom i na kraju izgubili 2-3 od Jadrana.

Još članaka iz "Sport"

Facebook