Prethodni članak
Sljedeći članak

Pet novih igrača u redovima Košarkaškog kluba Zabok

U Bedekovčini se protekle subote održala zaostala utakmica A – 1 lige košarkaša Hrvatske između Zabok i Splita koja je završila rezultatom 71:86. Desetkovani Zabok hrabro se držao protiv Splita, no poraz se nije mogao izbjeći

  • Novi igrači

    Novopridošli igrači Babić, Vrlika, Puljko i Vodopija u društvu predsjednika kluba Ozrena Hanžeka

  • Nick

    Nick Tomsick zabio je najviše koševa na utakmici protiv Splita

  • Novi igrači
  • Nick

Zbog vrlo čudnog pravila, u momčadi Zaboka nisu mogli nastupiti novopridošli košarkaši: Hrvoje Puljko, Petar Babić, Paško Vrlika i Ivan Vodopija koji su utakmicu pratili iz gledališta, kao i najnovije pojačanje Irman Polutak koji se momčadi priključio tek jučer.


Zabok dobro otvorio utakmicu


Zabočki žuti stisnuli su zube, pokušali napraviti čudo, ali ono se na njihovu žalost nije dogodilo. Doduše Zabok je dobro otvorio utakmicu i nakon dvije trice Črnjevića dva puta imao pet koševa viška (5:0, 10:5). Tricama Širka i Rančića gosti prvi puta vode u 4. minuti (10:11). No ovaj splitski dvojac vrlo brzo nakon toga u dva uzastopna napada radi dvije nesportske pogreške, pa Zabok preko raspoloženog Tomsicka dolazi ponovno do pet koševa viška (20:15) u 7. minuti utakmice, što je Skelina natjeralo na prvu minutu odmora. Nakon nove trice Širka na prve dvije minute otišlo se rezultatom 23:23. Gosti započinju drugu četvrtinu tricama polaganjem Jukića i tricom Kanaeta, a nakon što je za 23:30 položio snažni Kedžo za kojeg Zabok nije imao rješenja, Črnjević je prisiljen pozvati minutu odmora. Još je jednom za seriju 9:0 poentirao Kedžo, da bi Tomsick nakon četiri minute igre postigao prvi koš Zaboka, odnosno tricu za 26:32. U 15. minuti nakon slobodnih bacanja Jukića Split prvi puta ima dvoznamenkasto vodstvo (26:26), no Lež i hrabri Palac s dva ulaza smanjuju na 33:36. Na nesreću Zaboka nakon brojnih promašaja Filipović je povezao dvije trice, pa su gosti na veliki odmor prenjeli šest koševa viška (36:42).

Trice Rančića za nedostižno vodstvo Splita

Tomsick je treću četvrtinu otvorio tricom za 39:42, no tu je nažalost zabočkim žutima bio kraj. Ruku je namjestio Rančić, nakon čije treće trice u nizu u seriji Splita od 15:1, gosti na isteku 26. minute imaju nedostižnih 17 koševa viška (40:57). Zabok je s linije slobodnih bacanja uspio smanjiti zaostatak na 13 koševa (49:62) pred zadnjih deset minuta. Nakon serije Tomsicka od 8 koševa (dvije trice+dva bacanaja), Zabok se u 35. minuti približio na -10 (62:72), no tada je domaćim košarkašima ponestalo snage što je vješto koristio snažni Mateo Kedžo. Publiku je na noge digao još koš Martina Tuđena koji si je tako čestitao 20. rođendan u utakmici koju je izravno prenašao HTV. Na kraju Zabok 71, Split 86, u ovom trenutku poraz na kojeg Zabok može biti ponosan, jer da igrači Dragutina Črnjevića nisu pokazali karakter, vrlo lako su mogli biti "unakaženi" od jakog Splita. S 21 košem Zabok je prevodio Nick Tomsick, Antonio Črnjević pridružio je 13 koševa i 6 skokova, a Filip Palac i Marin Zrnić po koš manje, s time da je Palac ubilježio i 5 skokova. S double-double učinkom, 20 koševa i 10 skokova, goste je predvodio Mateo Kedžo, dok se Damir Rančić zaustavio na 19 koševa (trice 5/6) i 6 skokova.

Pojačani u Osijek


Idući vikend Zabok putuje u Osijek na utakmicu prvog kola nastavka, odnosno 14. kola, gdje ga dočekuje domaći VROS Osijek. Bit će to potpuno drugačija utakmica u odnosu na ovu, jer će Zabok biti jači za nastup od čak pet igrača (Babić, Puljko, Vrlika, Vodopija, Polutak) koji nisu imali pravo nastupa protiv Splita.. Kako će se 209 cm visoki centar Irman Polutak momčadi priključiti tek u ponedjeljak, Črnjević je u utorak odigrati utakmicu protiv jednog od zagrebačkih A-2 ligaša, da vidi u kakvom su stanju prinove Zaboka, pred važno gostovanje u Osijeku.

Još članaka iz "Sport"

Facebook