Prethodni članak
Sljedeći članak

Patrik Erceg i Emma Horvat predvodili Olimp u Zadru

Na plivalištu Višnjik u Zadru održan plivački miting “Sveti Krševan”


Uz sudjelovanje petsotinjak plivača i plivačica u kategoriji kadeta i mlađih kadeta, na plivalištu Višnjik u Zadru održan je plivački miting Sveti Krševan. Sportski direktor Olimpa iz Zaboka, prof. Ivica Androić put Zadra je poveo je desetero plivačica i plivača. Oni su se kući vratili s 13 odličja, četiri zlata, pet srebra i četiri brončane medalje.

Najbolji pojedinac iz redova Olimpa bio je kadet Patrik Erceg. Osvojio je zlatne medalje na 100 leptir i 200, mješovito, srebrne na 200 prsno, 100 slobodno i 800 slobodno. Za posebno uzbuđenje pobrinuli su se Patrik Erceg i Hrvoje Tomić iz Splita koji su postali pobjednici HPS mini Grand Prixa u Zadru s istim brojem 2053 FINA boda iz zbira četiri discipline.

Četiri medalje osvojila je Emma Horvat u 2008. godištu. Bila je zlatna na 100 leptir, srebrna na 100 slobodno i brončana na 200 mješovito i 400 slobodno.

Odličan nastup imala je Jana Pavalić u 2007. godištu gdje je osvojila tri medalje. Na 100 leptir bila je zlatna, na 400 slobodno srebrna i na 100 slobodno brončana. Malo sportske sreće nedostajalo je za broncu na 200 leptir gdje je bila četvrta.

Leon Novak bio je brončani na 400 slobodno. Unutar prvih deset plasmana uvrstila se i Vanja Bartol osvojivši deveto mjesto na 200 leptir. Za Olimp iz Zaboka na ovom natjecanju s popravljenim osobnim rezultatima plivali su još i Lea Piljek, Lucija Borošak, Gita Vlahek, Patrik Dinjar i Ivan Fučkar.
Već idući vikend Olimpovci plivaju u Vukovaru na Regionalnom prvenstvu Hrvatske.

Još članaka iz "Sport"

Facebook