Prethodni članak
Sljedeći članak

Ozren Hanžek: 'Polufinale kupa fantastičan je domet i velika promocija za klub i grad Zabok'

Porazgovarali smo s predsjednikom Košarkaškog kluba Zabok, Ozrenom Hanžekom

  • Ozren Hanžek i Antonio Črnjević

    Ozren Hanžek i Antonio Črnjević


Košarkaši Zaboka odlično su se prezentirali u Zadru, na završnici kupa Krešimir Ćosić. Polufinale spomenutog natjecanja spada među najveće domete klube, a svakako je najveći domet od kada je na njegovom čelu Ozren Hanžek.

- Ovo je fantastičan uspjeh i odlična promocija kluba i grada. Nagovijestili smo velike stvari već u prvenstvenoj utakmici protiv Zadra, koju smo nesretno izgubili s dva koša razlike. U tjedan dana igrali smo tri utakmice protiv tri prvoplasirane momčadi lige uz tri TV prijenosa i tri neizvjesne završnice, što zvuči pomalo nestvarno. Naše utakmice sa Šibenikom i Cedevitom, stručnjaci košarke proglasili su najboljima na turniru – zadovoljan je i ponosan Hanžek.

Uz igrače, naravno velike zasluge za ovaj uspjeh idu i treneru Ivanu Perinčiću.
- Ivan je perfekcionista u svakom pogledu. Veliki je poznavatelj igre, izuzetan u skautingu. Raste iz utakmice u utakmicu. O njegovim velikim ljudskim osobinama već je davno sve rečeno. Nadam se da će uvidjeti da je Zabok odlična sredina za napredovanje, prema jednog dana nadam se klupi Cedevite – misli Hanžek.

Euforija se stišala, kup je već odavno pod tepihom, a Zabok se okreće prvenstvenim ogledima u kojima mora potvrditi svoj play-off status.

- Nakon kupa samopouzdanje nam je poraslo. Nažalost ozljede i financije nisu nam sklone. Očekujem da sve utakmice kod kuće (Alkar, Zagreb, Jazine, Hermes Analitica) pobijedimo, a ako bude sreće da dobijemo još koju utakmicu na strani – predviđa Hanžek.

KK Zabok i Strahinjčica stavit će na tržište pivo „Žuti lav“

Ulaskom novu dvoranu rad kluba i organizacija utakmica podignut je na znatno viši nivo. Utakmice KK Zabok uvijek se dobro posjećene.

- Nova dvorana nije samo hit za Zabočane i Zagorce, već za sve igrače i klubove koji nam dolaze u goste. Svi su oduševljeni. Idućih dana potpisat ćemo ugovor s udrugom branitelja o osiguranju utakmica, a isto to ćemo učiniti i s mažoretkinjama iz Dubrovčana, koje su uvidjele da im naše utakmice mogu biti dobra promocija. Također spremamo i jednu veliku novost. U suradnji sa Strahinjčicom izbacit ćemo na tržište pivo „Žuti lav“, od kojeg će dio prihoda ići na račun kluba – otkriva nam Hanžek.
Rezultati su odlični, ali financijska situacija ni izbliza nije tako idilična.

- Financijska situacija u klubu je teška. Zbog nerazumijevanja države sport će kliznuti u amaterizam. Ukoliko ne ostvarimo suradnju s nekim velikim klubom ili s nekim većim sponzorom, teško ćemo zadržati status premijer ligaša – zabrinut je Hanžek.

Navijači su postali važan kotačić u uspjesima KK Zabok. - Ulaskom u novu dvoranu potrudili smo se da s navijačima ostvarimo maksimalnu suradnju. Pomogli smo im oko nabavke rekvizita, a trudimo se pomoći i oko organiziranja gostovanja. Kapa dolje svim našim navijačima, a pogotovo onima koji daju zadnju kunu za našu gostujuću utakmicu. Fantastično je bilo slušati kako Erotic Front i Tornado zajedno navijaju u polufinalu kupa protiv Cedevite. Navijači su naša velika snaga – govori nam Hanžek.

U petak u 19.30 Zabok u novoj gradskoj dvorani dočekuje Alkar iz Sinja.

- Nakon duge pauze vraćamo se u našu dvoranu. Treći put igramo s Alkarom ove sezone, koji bez obzira na poziciju na tablici zaslužuje maksimalan respekt. U njihovoj momčad ističe se Tonko Vuko, koji je i nama bio zanimljiv. Pozivam sve navijače i sve ljubitelje košarke da u petak dođu pozdraviti polufinaliste kupa, koji su ostvarili jedan od najvećih uspjeha za zagorski sport u cjelini – zaključio je Hanžek.

Ozren Hanžek na izlačenju parova završnice Kupa

Još članaka iz "Sport"

Facebook