Prethodni članak
Sljedeći članak

Osam medalja za Olimp Zabok

Na plivalištu Mladosti u Zagrebu održano 46. izdanje plivačkog mitinga Mladost


Uz prisustvo 420 natjecatelja i natjecateljica iz Italije, Slovenije, BiH i Hrvatske na plivalištu Mladosti održano je 46. izdanje plivačkog mitinga Mladost, koji je ujedno bio i druga postaja serijala Grand prix Hrvatska.

Put Zagreba je iz trening baze Terme Tuhelj prof. Ivica Androić krenuo s tri plivačice i četiri plivača koji su se kući vratili sa osam odličja, od čega je četiri bilo zlatnog, jedno srebrnog, a tri brončanog sjaja.

Već prvog dana natjecanja mlađa juniorka Tesa Novak kvalificirala se u seniorska finala na 100 leptir i 200 slobodno, a u obje utrke je bila zlatna među mlađim juniorkama. Tesa se plasirala i u seniorska finala na 100 slobodno i 200 leptir. Na 200 leptir bila je srebrna, a na 100 slobodno brončana u mlađe juniorskoj kategoriji. Sa četiri osvojene medalje ponovno je bila najbolja u redovima Olimpa.
Mlađi junior Vili Sivec izborio je seniorsko finale na 200 leptir i juniorsko na 100 slobodno. Među mlađim juniorima je na 200 leptir bio zlatni, a na 100 slobodno četvrti. Vili se plasirao i u mlađe juniorska finala disciplina 100 leptir i 200 slobodno, a na 100 leptir bio je zlatni u mlađim juniorima.
Juniorka Hana Sivec kvalificirala se u seniorsko finale discipline 100 leptir i juniorsko na 50 slobodno. Na 100 leptir bila je brončana u juniorkama i četvrta na 50 slobodno također u juniorkama. Hana je isplivala je seniorsko finale na 50 leptir i osvojila brončano odličje među juniorkama.
Nikola Iveković kao junior plasirao se u juniorska finala na 50 i 200 prsno. Bio je šesti na 200 prsno i sedmi na 50 prsno. Mlađi junior Petar Pavalić kvalificirao se u mlađe juniorsko finale na 100 mješovito i zauzeo deseto mjesto. I drugi dan ovog zahtjevnog natjecanja prošao je s odličnim plasmanima za Olimpovce.

Svoje osobne rezultate popravili su juniorka Magda Slovenec kojoj je nedostajalo malo sportske sreće za ulazak u juniorsko finale u leđnoj tehnici i Gašpar Futivić koji je nastupio u prsnom.

Bio je to još jedan dojmljiv nastup Olimpa, koji ima iduće natjecanje je već za vikend u Zadru na kojem nastupaju kadeti i mlađi naraštaji plivača.

Još članaka iz "Sport"

Facebook