Prethodni članak
Sljedeći članak

Olimpovci ponovno pomeli konkurenciju na plivačkom natjecanju

Mauro Šipek-Glavač i Jana Pavalić osvojili deset medalja za Olimp


Sedmi po redu plivački miting „Medo“ HPS mini Grand prix održao se na novom bazenu u Jelkovcu, u organizaciji PK Medveščak, uz sudjelovanje tristotinjak plivača i plivačica iz 21 hrvatskog plivačkog kluba. U odabranom su društvu bili i plivačice i plivači PK Olimp Zabok, pod vodstvom trenera Ivice Androića i Maje Martinić. Kući u Zabok vratili su se s 10 medalja: tri zlatne, šest srebrnih i jednom brončanom.
Čak šest medalja za Olimp osvojio je Mauro Šipek-Glavač. On je bio zlatni na 200 mješovito, 400 i 800 slobodno, na 100 i 200 leptir bio je srebrni, a na 100 slobodno brončani. Mauro je ujedno proglašen na najboljeg mlađeg kadeta natjecanja.

Preostale četiri medalje osvojila je Jana Pavalić u konkurenciji mlađih kadetkinja. Ona je bila srebrna na 100 i 400 slobodno, 100 leptir i 200 mješovito.

Od ostalih rezultata valja izdvojiti 4. mjesta Patrika Ercega na 100 leptir, 200 prsno i 800 slobodno, dok je na 100 slobodno bio peti.

Nadomak medalji bila je i mlađa kadetkinja Vanja Bartol sa četvrtim mjestima na 100 leptir i 200 mješovito, te petim na 100 i 400 slobodno.

Plasmane među deset ostvarili su mlađi kadet Roko Damiani koji je bio je šesti na 800 slobodno, a Leon Novak u istoj je disciplini bio deveti. Kadet Gašpar Futivić bio je osmi na 200 prsno. Svi ostali Olimpovci popravili su svoja osobna vremena. Za Olimp iz Zaboka na ovom natjecanju nastupili su još: Petar Pavalić, Ivan Bogdanić, Noa Benčić, Andrija Anić, Ivan Fučkar, Mihaela Kramarić, Emma Horvat i Marija Žnidarec.

Još članaka iz "Sport"

Facebook