Prethodni članak
Sljedeći članak

[OKUPILO SE 11 MOMČADI] Pavlovec pobjednik „Kupa kvartova“

Nakon šesnaest godina pauze u zabočkom parku ponovno odigran „Kup kvartova“


Nakon šesnaest dugih godina ponovno je odigran legendarni zabočki „Kup kvartova“ koji je okupio jedanaest momčadi: Trebež, Gajeva, Gupčeva, Zabočka, Hum Lug, Kaptol, Vatikan, Pavlovec, Borovčaki, Bronx i Grabrovec. Ovaj turnir više je od malog nogometa. To je zapravo jedno veliko druženje i zajedništvo svih Zabočana. Čast da otvore turnir dobili su Trebež i Gajeva, a u dramatičnoj utakmici Gajeva je pobijedila doslovno u zadnjoj sekundi rezultatom 1:0. Cijeli turnir protekao je u odličnom raspoloženju, koje dodatno pojačavao DJ Gotz, kao i Boris Martinec koji se odlično snašao u ulozi voditelja. Na kraju pobjedu je odnijela momčad Pavlovca koja je u finalu slavila protiv Vatikana rezultatom 1:0, nakon izvođenja penala. Utakmica se zbog jake kiše nije odigrala, već se odmah pristupilo izvođenju penala, a igrač odluke bio je Fran Turk. Treće mjesto po tradiciji na „Kupu kvartova“ ne postoji, ali spomenut ćemo da su u polufinalu poraženi Gupčeva i Bronx. Najbolji igračem „Kupa kvartova“ proglašen je legendarni Jurica Turk.

Poslije parka fešta se preselila u krčmu Polanović, gdje je trajala do ranih jutarnjih sata, a pobjednici su bili svi prisutni.

Ova zaboravljena tradicija oživljena je prije svih zahvaljujući Vedranu Piljaku, predsjedniku rekreacijske udruge „Sport za sve“, koji je zajedno sa svojim kolegom iz udruge, Kovačićekom podnio najveći teret organizacije. Veliku potporu Vedran je dobio od Žarka Ivančića i Veljka Ivanovića, koji je zapravo idejni projektant „Kupa kvartova“. Veliki obol dao je Hrvoje Frgec, vlasnik Polanovića, koji je bio zadužen za sva kruta i tekuća pitanja. Svaki kvart imao je posebnu boju majica, a za tisak je zaslužan Matija Grabušić. Sponzorski su turnir popratili Pekara Mufo, Transporti Gavranić, King kebab Zabok, Nikola Đurek i Karlo Šmit, dok je DVD Pavlovec posudio stolove i klupe.

- Ne pamtim kada je zabočki park bio ovako pun, a u zraku je bila fantastična vibra, koja je uvije nosila ovaj turnir. Hvala vam dragi Zabočani, vidimo se iduće godine – riječi su Vedrana Piljeka.

Još članaka iz "Sport"

Facebook