Prethodni članak
Sljedeći članak

Održano svečano proglašenje najboljih sportaša Grada Krapine

Nagradu za životno djelo dobio je sportski entuzijasta i zaljubljenik u stolni tenis Branko Krkalo


U nazočnosti brojnih sportaša te Branka Varjačića, zamjenika gradonačelnika Krapine, pomoćnika Glavnog tajnika HOO za lokani sport Siniše Krajača, predsjednika Hrvatskog stolnoteniskog saveza Zlatka Pospiša, predsjednika Športske zajednice KZŽ Stjepana Fotivca, tajnika sportske zajednice grada Zaboka Ivice Vrančića, tajnika sportske zajednice KZŽ Branka Piljeka, direktora stolnoteniskog saveza Renata Čengića, tajnika Hrvatskog kickboxing saveza Tomislava i ostalih gostiju održano je svečano proglašenje najboljih sportaša Krapine za 2017. godinu.

Komisija za izbor najboljih (Saša Kundih, predsjednik te članovi Branko Krkalo, Branko Kučko, Dražen Vinski i Milorad Videković) ove godine nije imala pretežak zadatak s obzirom da su klubovi pokazali određeni neinteres te je pristiglo malo nominacija ali ono što veseli je činjenica da je najviše nominacija pristiglo za one najmlađe kategorije što je dobar znak za budućnost sporta u Krapini.

Slobodno možemo kazati da je apsolutni pobjednik TK Maraton Krapina jer je u svoje vitrine spremio najvrjednije trofeje, ne omalažavajući ostala priznanja, (najbolji klub, najbolji sportaš u pojedinačnoj konkurenciji i najbolja sportašica u pojedinačnoj konkurenciji), ali nimalo ne zaostaju i ostali klubovi pogotovu NK Zagorec Krapina i Košarkaški klub Krapina.

Po kategorijama nagrade i priznanja dobili su sljedeći sportaši: za najperspektivniju sportašicu mlađih dobnih kategorija (do 14 god.) izabrana jeAntonela Cesarec (KICKBOXING KLUB „ KRAPINA“); za najperspektivnijeg sportaša mlađih dobnih kategorija (do 14 god.) izabran je Borna Krizmanić (NK “ZAGOREC“ KRAPINA); za najperspektivniju ekipu do 14 godina izabrana je ekipa ZAGIĆI 2009. i mlađi (NK “ZAGOREC“ KRAPINA); za najboljeg sportaša koji se natječe u klubu van Grada Krapine izabran je Matija Borlinić (BICIKLISTIČKI KLUB TUŠKANAC, ZAGREB).

Za promociju sporta priznanje je dobio RUKOMETNI KLUB „ZAGOREC“ KRAPINA dok je priznanje ˝Krapinski sportski hrčak˝za razvoj i unapređenje sporta dobilo dvoje sportskih djelatnika Miljenko Merkaš (NK “ ZAGOREC“ KRAPINA) i Franjo Vodolšak (ŠPORTSKO RIBOLOVNO DRUŠTVO KRAPINA) .

Za najbolju ekipu u ženskoj konkurenciji izabrana je ekipa: KOŠARKAŠKOG KLUBA KRAPINA.

Za najbolji klub u Gradu Krapini izabran je Trkački Klub Maraton Krapina.

Priznanje za najboljeg sportskog djelatnika dodjeljeno je Marku Golubu (KOŠARKAŠKI KLUB KRAPINA)

Najbolja sportašica u seniorskoj konkurenciji je Tajana Vdović (TRKAČKI KLUB MARATON KRAPINA) dok je za najboljeg sportaša u pojedinačnoj seniorskoj konkurenciji izabran njezin klupski kolega Nikola Štefanić.
Za najboljeg sportaša u ekipnoj seniorskoj konkurenciji izabran je Matija Smrekar (NK „ZAGOREC“ KRAPINA).

I na kraju, nagradu za životno djelo dobio je sportski entuzijasta i zaljubljenik u stolni tenis Branko Krkalo (STOLNOTENISKI KLUB ZAGOREC KRAPINA) koji se na kraju i zahvalio na dobivenim priznanjima u ime svih nagrađenih sportaša.

Izjave dobitnika:

Tajana Vdović: Uvijek sam se divila ženama koje se bave sportom, u prvom redu ženama koje trče. Moji trkački počeci bili su u školi trčanja u Krapini gdje sam postala dio ekipe i gdje sam pronašla istomišljenice s kojima sam nastavila trenirati i nastupati na utrkama diljem Lijepe naše. To su Ana Gorup Hršak, Marta Puljek, Tamara Kontrec i Marčela Ovčarić. Dodijeljeno priznanje svakako ću nastojati opravdati daljnjim bavljenjem trčanjem i nastupanjem na utrkama. Željela bih da ovo priznanje bude poruka ženama da svatko može potrčati, baviti se sportom i rekreacijom u svrhu poboljšanja i održavanja vlastitog zdravstvenog stanja. Na kraju bih svakako željela spomenuti i pohvaliti trud i rad svih članova kluba, a posebno i našeg najmlađeg člana Luku Kranjčeca koji ima tek 7 godina, a natječe se uz bok seniorskoj konkurenciji i to postižući vrhunske rezultate. Zahvaljujem na podršci Tajani Koroliji i Heleni Krstić.

Nikola Štefanić: Iznimna mi je čast što sam proglašen sportašem grada. Hvala svima koji su prepoznali moj rad i trud i hvala mojoj obitelji, djevojci i prijateljima koji su mi čitavu godinu pružali podršku. Ovo mi je ogroman motiv za daljnji rad i nove kilometre.
Goran Antonović: Ova nagrada poticaj je svima nam; TK Maraton Krapina, da nastavimo s postizanjem izvrsnih rezultata, nastupanjem na utrkama diljem Hrvatske i van njenih granica promovirajući zdrav sportski duh i grad Krapinu.

Matija Borlinić: Po drugi puta u svojoj biciklističkoj karijeri sam dobio ovo priznanje i zbog toga sam veoma ponosan. Hvala svima koji su prepoznali moj trud i rezultate i ovo mi je poticaj da sljedeća sezona bude još bolja. Također se zahvaljujem novom klubu, a najviše obitelji koja mi je uvijek najveća podrška.

Matija Smrekar: U svojoj karijeri sam stvarno primio jako puno nagrada i priznanja ( op.a. prije nekoliko dana dobio priznanje Sportnewsa kao drugi strijelac III. HNL Zapad za 20 postignutih pogodaka u jesenskom dijelu sezone ) ali ona koja dolazi iz mog Grada i mjesta u kojem živim naravno da je malo posebnija i draža – stoga hvala ljudima koji su prepoznali moj trud.

Još članaka iz "Sport"

Facebook