Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana međunarodna brdska auto utrka u Stubakima, slavio Zagrepčanin

Među 95 vozača sa startne liste najbrži je bio Domagoj Pereković iz AKK Zanatlija koji je dvije utrke na stazi duljine 5.510 metara prošao za 6 minuta 21,250 sekundi


Tradicionalna sportska manifestacija „24. Nagrada Stubičkih Toplica“ Memorijal Vladimir Bosnar održana je ove nedjelje 24. puta održala na području Stubičkih Toplica.

Ova utrka predstavlja jednu od najtežih i najpopularnijih automobilističkih natjecanja na brdskim stazama u našoj zemlji i njome se otvara domaća brdska automobilistička sezona. Zagrebački Autoklub „Ina Delta“ uz pomoć suorganizatora Općine Subičke Toplice te pod počasnim pokroviteljstvom Željka Kolara, krapinsko-zagorskog župana pripremio je sa zagorske strane Sljemena legendarnu stazu „Zagorje“ od Pila do pola dionice prema Hunjki u duljini 5.510 metara.

Uz bodovanje Prvenstva Republike Hrvatske za moderna vozila Kategorija I (turistička vozila), PH povijesnih vozila i Prvenstvo Sjeverne lige HAKS-a rezultati bodovalo se i za Državno prvenstvo republike Slovenije te Pokalno prvenstvo AŠ 2005, a utrka je kandidat za prestižni međunarodni FIA IHCC.

Na otvorenju utrke ispred organizatora obratio se Berislav Čegelj, ispred Općine Stubičke Toplice Ivan Hren, a utrku je svečano otvorila zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek.

Sljemenska utrka utrka je memorijala. Za rekord staze, kojeg od 2015. godine drži Riječanin Siniša Krainc vozači su se borili u okviru „Memorijala Slobodan Pavlović“ što se odvija osmi put u znak sjećanja na svojevremenog utemeljitelja i direktora utrke koji više nije među nama. Za ukupni poredak utrke svojevrsni „grand prix“ dodijeljeno je i priznanje „Memorijal Vladimir Bosnar“ u znak sjećanja na dugogodišnjeg načelnika Općine Stubičke Toplice koji je nedavno preminuo, dok Memorijal što se vozi u znak sjećanja na istaknutog automobilistu Miroslava Robića okuplja iz godine u godinu sve više poklonika. Uoči starta druge bodovne utrke u nedjelju održao se „5. Robićev oldtimer memorijal“ kao ispit točnosti.

Među 95 vozača sa startne liste najbrži je bio Domagoj Pereković iz AKK Zanatlija koji je dvije utrke na stazi duljine 5.510 metara prošao za 6 minuta 21,250 sekundi. Riječ je o jednoj od najtežih i najpopularnijih automobilističkih natjecanja na brdskim stazama u Hrvatskoj koja redovito okuplja velik broj natjecatelja i publike. Nagrada Stubičkih Toplica prva je utrka u seriji za Prvenstvo Hrvatske, a boduje se i za Državno Prvenstvo Republike Slovenije, PH povijesnih vozila te Prvenstvo sjeverne lige i Pokalno prvenstvo AŠ 2005.

Još članaka iz "Sport"

Facebook