Prethodni članak
Sljedeći članak

Održan plivački miting "Grdelin svetog Duje" na Poljudu : Olimp bogatiji za 23 medalje

Put Splita Olimp Zabok krenuo je s 19 plivača i plivačica (11 dječaka i 8 djevojčica) te osvojili čak 23 medalja


Na 25 metarskom bazenu na Poljudu održano je 14. izdanje plivačkog mitinga "Grdelin svetog Duje" u organizaciji PK Grdelin iz Splita. Nastupilo je 372 plivača i plivačica do 11 godina starosti i to iz Hrvatske i BiH. Prema propozicijama organizatora plivalo se u tri dobne skupine, (A) za plivačice i plivače 2006. godište, (B) 2007. godište i (C) 2008. godište i mlađi.

Većini dječaka i djevojčica ovaj je miting ulazak u natjecateljski svijet plivanja pa je kao i ranijih godina domaćine natjecanje organizirano po uzoru na prava plivačka natjecanja sa elektroničkim mjerenjem vremena, sucima, najavama voditelja i punim tribinama.

Put Splita Olimp Zabok krenuo je s 19 plivača i plivačica (11 dječaka i 8 djevojčica), naravno pod vodstvom prof. Ivica Androića i mag. kin. Maje Martinić. Osvojeno je ukupno 23 medalja, od kojih su četiri bile zlatne, jedaneast srebrnog, a osam brončanog sjaja.

Mauro Šipek Glavač (A)osvojio je zlato na 50 leptir i 50 slobodno te srebro na 50 prsno. Nadomak medalji bio je na 50 leđno osvojivši četvrto mjesto. U ukupnom poretku dječaka kategorije (A) zbrojem četiri rezultata zauzeo je prvo mjesto. Za zlato u delfinu osvojio je i prestižni trofej Grdelin.
Mia Hren (B) trijufirala je na 50 prsno s rekordom mitinga, srebrna je bila na 50 slobodno i brončana na 50 leptir i 50 leđno. U ukupnom poretku djevojčica 2007. godište osvojila je drugo mjesto.
Jana Pavalić (B) osvojila je zlato na 50 leptir, srebro na 50 leđno i bronce na 50 prsno i 50 slobodno. U ukupnom plasmanu djevojčica 2007. godište osvojila je treće mjesto. Za pobjedu u delfinu osvojila je također prestižni trofej Grdelin. Odlično je plivala i ženska štafeta Olimpa u sastavu Mia Hren, Jana Pavalić, Vanja Bartol i Gita Vlahek sa osvojenim srebrom na 4 x 50 slobodno i broncom na 4 x 50 mješovito. Muška štafeta u sastavu Mauro Šipek Glavač, Roko Damiani, Andrija Anić i Leon Novak osvojila je srebro na 4 x 50 slobodno i četvrto mjesto na 4 x 50 mješovito.

Od ostalih vrijednih rezultata unutar prvih deset plasmana treba istaći da je Vanja Bartol u kategoriji (B) bila peta na 50 leđno i 50 slobodno te osma na 50 prsno. Leon Novak je u kategoriji (B) bio peti na 50 slobodno. Roko Damiani je u (A) bio šesti na 50 slobodno i deveti na 50 leđno. Emma Horvat je u kategoriji (C) bila je sedma na 25 leptir, Lori Šipek Glavač također u (C) deveta na 25 leptir. Andrija Anić u kategoriji (A) bio je deseti na 50 leđno. Najveći napredak pokazala je Vanja Bartol (B) koja je bila peta na 50 leđno i 50 slobodno, te osma na 50 prsno. Odličnim plivanjem zauzela je ukupno četvrto mjesto među djevojčicama 2007. godište.

Svi ostali plivači pokazali su požrtvovnost i napredak popravivši svoja osobna vremena. Boje Olimpa iz Zaboka branili su još i Viktor Ostriž, Toto Šipek Glavač, Luka Mihalinec, Hrvoje Ovčarić, Ivan Fučkar, Adrijan Erceg, Petar Hren, Nina Sinković i Lucija Borošak.
Iduće natjecanje očekuje ih već za tjedan dana, kada će kadeti i kadetkinje nastupiti u Sisku na plivačkom mitingu koji nosi ime "Sveti Kvirin", koje se boduje i za HPS mini Grand Prix Hrvatska.

Još članaka iz "Sport"

Facebook