Prethodni članak
Sljedeći članak

ODLIČNA SEZONA: Kadeti Zaboka na kraju četvrti

Završeno natjecanje u II. Hrvatskoj košarkaškoj ligi centar za kadete


Pod vodstvom trenera Roberta Leža kadeti Zaboka odigrali su odličnu sezonu u II. HKL-centar. Regularni dio sezone Ležovi su puleni završili na diobi 2. i 3. mjesta, što im je donijelo dodatnih pet utakmica u ligi za prvaka ili točnije rečeno u ligi za poredak od 1.-6. mjesta. Tu su u pet utakmica ostvarili dvije pobjede i tri poraza i na kraju su sa 14 osvojenih bodova zauzeli četvrto mjesto, što je lijep uspjeh.

- Prezadovoljan sam. Završili smo na četvrtom mjestu iza tri momčadi koji su relativno kvalitetnije od nas, ali smo pokazali da se i s njima možemo ravnopravno nositi. S prvakom, Sesvetama, odigrali smo dvije utakmice u potpunom egalu, nitko nas nije razbio, izuzmemo li prvo kolo nastavka i visoki poraz od Medveščaka, kada smo imali katastorfalno loš šuterski dan. Teret je ponijelo sedam igrača, da smo imali još malo više širine, vjerojatno bi bili i koju poziciju više, no ponavljam prezadovoljan sam – iznio nam je prve dojmove trener Robert Lež.

Trener kadeta Zaboka žali što Filip Svečnjak zbog ozljede nije mogao dati sve što objetkivno može, no s druge strane iznimno je zadovoljan s Mihaelom Tomićem, kojem je ovo bilo dragocjeno iskustvo. Danijel Strehovec pokazao se pravim pojačanjem, a Franjo Elčić i Karlo Borovčak stožerni su igrači ove momčadi.

Franjo Elčić prvi strijelac lige za prvaka

Iako je uspjeh kadeta Zaboka prije svega kolektivni, moramo apostrofirati učinak Franje Elčića u dodatnih pet utakmica za poredak od 1. - 6. mjesta. Franjo je zabio 113 koševa i najbolji je strijelac tog dijela natjecanja. Mihael Tomić postigao je 80 koševa čime je peti strijelac lige za poredak od 1.-6. mjesta, dok je Danijel Strehovec na sedmom mjestu sa 78 koševa.

Pod vodstvom trenera Roberta Leža ovaj lijepi uspjeh postigli su slijedeći igrači: Franjo Elčić, Karlo Borovčak, Mihael Tomić, Filip Svečnjak, Danijel Strehovec, Roko Tičina, Luka Smetiško, Jan Kroflin, Tin Gvozdanović, Marko Stipić, Karlo Krznar i Vigor Borovčak.

Karlo Borovčak, Franjo Elčić, Danijel Strehovec i Mihael Tomić priključeni su juniorima, gdje će imati glaven uloge, dok će ostatak momčadi participirati u mlađim kadetima.

Rezultati Zaboka u ligi za poredak od 1.-6. mjesta:

Medveščak – ZABOK 85:50

Fortuna – ZABOK 64:72

ZABOK – Sesvete 79:85

Cedevita – ZABOK 87:68

ZABOK – Podsused 92:49

Konačni poredak:

  1. Sesvete 20 (794-630)
  2. Cedevita II 17 (829-678)
  3. Medveščak 16 (771-723)
  4. ZABOK 14 (710-681)
  5. Podsused 12 (587-786)
  6. Fortuna 11 (574-758)

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook