Prethodni članak
Sljedeći članak

Odlična predstava i pobjeda Zagorca

15. kolo III. Hrvatske nogometne lige – zapad, ZAGOREC – Dubrava Tim kabel


Razigrani, rastrčani i kreativni Zagorec sasvim je zasluženo na svom travnjaku slavio protiv favorizirane Dubrave rezultatom 3:1. Napokon su Krapinčani bili „prave gazde“ u Podgori i u svim su segmentima nogometne igra nadigrali do ovog kola uz Krk drugoplasiranu momčad lige.

Domaći su u prvom poluvremenu iskoristili savezništvo vjetra i krenuli su vrlo ofenzivno prema vratima Mustapića. U 9. minuti pokušao ga je iznenaditi Poljak, no uz manje napore gostujući je vratar izbio loptu u korner. U 20. minuti Kanceljak odlično pronalazi Hoića, ali ovaj slabo puca. Hoić dobro asistira Majcenića u 24. minuti, ali i njegov udarac nije dovoljno dobar da iznenadi Mustapića.

Majcenić i Smrekar u dvije minute srušili goste

No u idućoj akciji minutu kasnije Majcenić dovodi Zagorec u vodstvo i to eurogolom. Puklin je nabacio s lijeve strane, Smrekar je prsima spustio do Majcenića koji od prve s ruba kaznenog prostora odlično puca, a lopta se od grede odbila u mrežu za 1:0. Sjajan završetak, sjajne akcije. Još se slavlje domaćih nije ni stišalo, a već u idućem napadu u 27. minuti povećali su vodstvo. Majcenić je probio desnu stranu i ubacio, pokušavali su Kanceljak i Hoić, no gostujuća je obrana to nakratko očistila, ali lopta se ponovno odbija do Majcenića koji ubacuju na prvu stativu gdje rutiner Smrekar zabija za 2:0. Dva Matijaša u dvije su minute u očaj bacila momčad dubravaša. Gosti prvi puta prijete u 36. minuti i to vrlo opasno, no Glavašev opasan udarac zaustavlja greda.

Očekivao se pritisak Dubrave uz savezništvo vjetra početkom nastavka, ali nije se dogodio. Dapače u 55. minuti domaćin je povečavo vodstvo. Hoić je odlično pronašao Kanceljaka na lijevom krilu, ovaj dobro puca, Mustapić nakratko odbija, ali na njegovu žalost do Smrekara koji takve poklone ne propušta i iz blizine sprema loptu u mrežu za 3:0. U 65. minuti aktivni Turniški odlično daje u prostor za Kanceljaka koji izlazi sam pred Mustapića, ali bio je malo ukoso lijevo, pa je njegov udarac završio pokraj malo pokraj lijeve stranice gostiju. No četiri minute kasnije gosti smanjuju rezultat bez pravog pritiska. Čečura je ubacio iz slobodnjaka gotovo s centra, Glavaš je neometan s pet metara glavom pogodio za 3:1. Taj je pogodak probudio goste i oni su dodatno pritisnuli u zadnjih 20 minuta. U 72. pokušava Adžić, a u 73. Marton, no zamalo su neprecizni. Zagorec se oslobodio pritiska i ponovno prijeti u 79. minuti nakon prekida Poljaka, no i Smrekar je zamalo neprecizan. Minutu kasnije Puklin se iznenada odlučio na udarac i umalo je iznenadio Mustapića. Minutu kasnije dobro ubacuje Turniški, a Smrekar glavom puca u gostujućeg vratara. Odličan udraca Mudražije u 82. minuti domaća obrana uspijeva odbiti u korner, a minutu kasnije ponovno je na sceni Mudražija, no ovaj puta odličnom se obranom ispriječio Vinceljak.
Igrači i vodstvo kluba ovu su pobjedu poklonili Stjepanu Poljaku, koji je „radno“ proslavio 35. rođendan. Na kraju utakmicu na malo domjenku u ime svih poklon mu je uručio predsjednik Miljenko Merkaš uz veliki pljesak i pjesmu cijele momčadi.

ZAGOREC – DUBRAVA TIM KABEL 3:1 (2:0)

KRAPINA: igralište ŠRC Podgora, GLEDATELJA: 100, SUCI: Lacković (Jablanovec), Kupres (Samobor) i Kamenarić (Sv. I. Zelina).

STRIJELCI: 1:0 Majcenić 25', 2:0 Smrekar 27', 3:0 Smrekar 55', 3:1 Glavaš 69'.

ZAGOREC: Vinceljak, Puklin, Cerovec, Kunštek, Smrekar, Hoić (82' Lešković), Majcenić (41' Hanžić), Turniški, Kanceljak (79' Konjić), Poljak, Landripet. TRENER: Kristijan Mitrečić

DUBRAVA TIM KABEL: Mustapić, El-Saleh, Marton, Hodak (79' Galić), Glavaš, Mudražija, Šugić (68' Adžić), Čopec (62' Nakić), Kahrimanović, Džaferović, Čečura. TRENER: Igor Cvitanović


Kristijana Mitrečić, trener Zagorca:

“Napokon nas je krenulo, jako sam sretan zbog ove pobjede. Odlično je odigrao Smrekar, a posebno me veseli što je Lešković nakon ozljede odigrao prve minute i to korektno. Sada nas čeka Novigrad za koji znamo kako igra. Tjedan dana je pred nama i u Novigrad ćemo stići spremni“.

Igor Cvitanović:

“Nismo odigrali dobru utakmicu. Zagorec je zasluženo pobijedio i ja čestitam domaćoj momčadi. Nismo uspjeli pokazati igre kakve smo pružali do sada, međutim ja iz iskustva znam kako je teško igrati po vjetru. Kad smo htjeli bolje igrati uz vjetar, primili smo treći gol koji nas je još više gurnuo dolje. Generalno naša loša utakmica. Nema razloga za paniku i nervozu, nakon jedne lošije utakmice. Još uvijek smo u vrhu, nebitno je dali smo drugi ili treći. Nadam se da ćemo tu i ostati“.

Ostali rezultati 15. kola:

Krk – Opatija 0:0
Orijent 1919 – Vrbovec 5:1
Maksimir – Vinogradar 1:2
Zagreb – HAŠK 0:3
Ponikve – Novigrad 1:0
Jadran-Poreč – Jarun 2:1
Kurilovec – Trnje 0:0
Špansko – Dugo Selo 0:1

Lista strijelaca

19 Igor Prijić (Vinogradar)
12 Robert Brdar (Krk)
11 Filip Hodak (Dubrava Tim kabel), Ivan Zelenika (HAŠK)
10 MATIJA SMREKAR (ZAGOREC)

Parovi 16. kola: Novigrad – ZAGOREC (24.11. u 13 sati), Opatija – D. Selo, Trnje – Špansko, Jarun – Kurilovec, Dubrava Tim kabel – Jadran-Poreč, HAŠK – Ponikve, Vinogradar – Zagreb, Vrbovec – Maksimir, Krk – Orijent 1919.

Još članaka iz "Sport"

Facebook