Prethodni članak
Sljedeći članak

ODLIČAN ODAZIV: U nogometnom kampu Dinamo-Mihovljan 130 polaznika

Završeno 2. izdanje Ljetnog nogometnog kampa Dinamo-Mihovljan


U organizaciji Škole nogometa Desetka iz Mihovljana i u suradnji s GNK Dinamo, u Mihovljanu je završeno 2. izadnje Ljetnog nogometnog kampa Dinamo-Mihovljan 2018. Ove godine kamp je okupio 125 dječaka i 5 djevojčica u dobi od 8-18 godina, no bilo je i mlađih polaznika, koje su u Mihovljanu prigrlili. Svi oni uživali su u dvotjednom programu, a kamp je završen igranjem turnira i dodjelom medalja i priznanja svim polaznicima.

Njih 130 marljivo je treniralo pod paskom čak sedam trenera, a treneri u kampu bili su: Nikola Suntešić, Krunoslav Sedak, Tomislav Pelin, Drago Bartolić i Danijel Klasić sa zagorske strane, a ispred GNK Dinamo bili su Danijel Blažević i Hrvoje Jukić.

I ovoga puta bilo je djece raznih sposobnosti i nogometnog znanja, a bilo je čak i onih koji su se prvi puta susreli s nogometnom loptom. No, to je bio samo izazov za odlične trenere.

Na završnoj dodjeli priznanja i medalja polaznicima kampa bili su predstavnici Lobora, Stubičkih Toplica, Krapine, Bedekovčine, Zlatara i Mihovljana, a ispred NS KZŽ polaznike kampa došli su pozdraviti glavni instruktor Franjo Kukčo i tajnik Jurica Sirovec, a ispred GNK Dinamo stigli su treneri Cindrić i Guja. Kamp je okupio doslovno djecu iz svih dijelova Hrvatskog zagorja, a bilo je i polaznika iz Zagreba i Lepoglave.
Jedna od posebnosti kampa bio je rad s vratarima, a legendarni Tomislav Pelin imao je čak 20 polaznika koji su se odlučili za treninge vratara.

- Organizacijiski imamo još prostora za napredak. Razmišljamo da iduće godine rad kampa podijelimo na dva dijela, jedan opći za sve, a jedan za naprednije polaznike. Odaziv je fantastičan, djeca su uživala i kvalitetno provela dio svojih praznika uz nogometni trening, što nam je najvažnije. S trenerima Dinama, Cindrićem i Gujom, dogovorili smo pripremnu utakmicu selekcija U-9 kampa i GNK Dinamo. Vidimo se iduće godine u Mihovljanu – riječi su Marinka Ljubičića, glavnog organizatora kampa.

- Kamp je zaslužio odličnu ocjenu. Bilo je početnika, ali i ekstra talentiranih klinaca. Ovaj kamp puno znači prije svega za popularizaciju nogometa u mihovljasnkom kraju. Prostora za napredak još uvijek ima. Vrijeme nam nije bilo saveznik, ali odradili smo sve što smo zamislili. Posebno mi je drago što su nas došli posjetiti glavni instruktor i tajnik NS KZŽ – završnu je ocjenu dao Nikola Suntešić.

Mihovljanski kamp ima budućnost. Marinko Ljubičić i njegovi suradnici već smišljaju koncept za iduću sezonu. Kako ima dosta upita iz udaljenih krajeva, postoji mogućnost da se kamp preseli u neko mjesto koje ima kvalitetne smještajne kapacitete.

Još članaka iz "Sport"

Facebook