Prethodni članak
Sljedeći članak

Novi moto spektakl na legendarnoj stazi Vučak

U jednodenvnom programu, moći će vidjeti majstore quada i majstore motokrosa, što je najbolja pozivnica za ovaj moto-spektakl


foto: arhiva

U organizaciji MŠD Zabok, na stazi Vučak održati će se u subotu 15. rujna s početkom u 13 sati Otovrena utrka Prvenstva Hrvatske u quadcrossu. Očekuje se nastup dvadesetak vozača, kako iz Hrvatske, tako iz Slovenije koji voze sa hrvatskim licencama. Prema neki najavama nije isključeno da se pojave i neki mađarski vozači quada. Ova bi utrka hrvatskim vozačima trebala poslužiti kao dobar trening pred Europski kup nacija koji će se samo tjedan dana kasnije održati u Danskoj.

Od favorita treba izdvojiti Ivana Brdarića i Marina Galića iz Samobora, Tina i Svena Nožinića iz Malina, Daria Suhinu iz obližnjeg Jakovlja, te Slovenca Damjana Brnovšeka koji brani boje Malina.

Motokrosisti dopunjuju program

Kako će OPH u quadu imati dvije utrke, da bi se popunio program MŠD Zabok odlučio je organizirati pozivnu utrku, po uzoru na Svjetski kup nacija u motokrosu. Svaka ekipa će se sastojati od tri vozača u seniorskoj konkurenciji i dva vozača u juniorskoj konkurenciji. U seniorskoj konkurenciji ovoga puta mogu nastupiti i vozači amateri, tako da će u sastavu svake ekipe biti samo jedan vozač koji je nastupao u najjačim klasama državnog prvenstava, a ostali mogu biti vozači B lige, veterani ili amateri. Ukupno se voze tri utrke a svaki vozač nastupa u dvije. Za rezultat ekipe se računa 5 rezultata. Kod juniora, nastupaju po dva vozača u ekipi, u dvije utrke, a boduju se tri najbolja rezultata.

Na Vučaku će tako na svoje doći gledatelji, koje će vjerujemo poslužiti vremenski uvjeti. U jednodenvnom programu, moći će vidjeti majstore quada i majstore motokrosa, što je najbolja pozivnica za ovaj moto-spektakl. Ne sumnjamo da će MŠD Zabok vrhunski pripremiti stazu i dati sve od sebe da se svi gosti ugodno osjećaju u Zaboku.

Još članaka iz "Sport"

Facebook